Friday, September 7, 2012

FIT FRIDAY RECIPE: "BULGUROTO"


Víte, nesnáším, když je v kuchyni nepořádek. O to víc miluji tenhle recept, protože jediné, co potřebujete, je jedno prkénku, nůž, pánvička. Navíc je to několik jednoduchých chutí, které dohromady skvěle fungují. A poslední důvod tenhle recept milovat? Je to můj vlastní vynález.

Bulgur je skvělý. Chuťově podle mě mnohem zajímavější než rýže a nutričně má mnohem lepší vlastnosti. Jedná se vlastně o předvařenou nalámanou pšenici (což samo o sobě moc lákavě nezní, ale věřte v téhle i v mnoha jiných úpravách je výborný!).
_________________________________
INGREDIENCE:
40 g bulguru
100 g tofu*
150 g žampionů
100 g bílé papriky (nebo cukety)
3 ks sušených rajčat v olivovém oleji
5 malých kaparů
snítka rozmarýnu
pepř, sůl

*Bez příchuti, nebo bylinkové, uzené se v tomhle případě nehodí.

POSTUP:
Nejdřív si nakrájejte rajčátka na úzké proužky. Na malé kousky rozkrájejte i žampiony a papriku. První na suchou pánev přijdou rajčátka, která tam nechte asi minutu, pak k nim přidejte ostatní zeleninu a míchejte, dokud nemá asi polovinu svého objemu, v tuhle chvíli přidejte na kostičky rozkrájené tofu, vhoďte do pánvičky i rozmarýn (je nutné, aby byl v jídle během vaření, všechno krásně ochutí), lehce opepřete a osolte, přisypte bulgur a vše zalijte cca 125 ml vody. Přiklopte. Ve chvíli, kdy směs začne bublat, buď sporák vypněte, nebo ztlumte na minimum a nechte pod pánvičkou dalších asi 15 minut. A máte hotovo, přidejte kapary (já je ráda trošku nasekám nožem), promíchejte a můžete servírovat.

KCAL: 323

Buon appetito! (Nevím proč, ale tohle jídlo mi chutí strašně připomíná Itálii.)

Kisses A.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...