Sunday, August 26, 2012

TRAVEL INSPIRATION: KRUMLOV DAY 3

 What else should one do last day of the holidays than enjoy morning coffee and start to shop for gifts as soon as shops open. Luckily enough times when I was bringing those gifts such as whatsoever with picture of the place I'd visited are over. 
 Right now I tent to bring stuff much more enjoyable for people who gets them - such a local beer for gentlemen from our family, sweet treats for ladies and of course - I couldn't miss something cute and strange from local shops, you know it...

Sadly our last day was short, but we enjoyed every single minute of it, I believe.
---
Co jiného dělat poslední den dovolené, než si vychutnat ranní kávu, smířit se s faktem, že už je téměř konec a pak se pustit do té činnosti, kterou si žádná žena nemůže odpustit - procházení maličkých lokálních obchůdků, které nás tak strašně baví. Možná se taky trošku zasmějeme nad "autentickými staročeskými čokoládovými bonbóny". 

Naštěstí doby, kdy jsem měla z dovolených přivážet cokoli, co neslo emblém nebo fotku místa, které jsem zrovna navštívila, skončily někdy v osmé třídě, což mi teď dává prostor pro to být víc kreativní. Ovšem i dnes má moje nakupování "suvenýrů" svoje stálice. Vím třeba moc dobře, že pokud se ve městě nachází maličký tradiční pivovar, muži v naší rodině vzorkem nikdy nepohrdnou (takže mi na cestě domů v tašce cinkalo pivo Eggenberg a pěkně se mi proneslo), pak jsou tu netradiční sladkosti pro dámy, samozřejmě. 

Další věci nechávám náhodě. Nikdy nevím, na jaké "roztomilůstky" a "podivnůstky" narazím. V Krumlově to bylo Hanušovo mýdlo, které jsem jen tak někde nezahlédla. A samozřejmě nesmím zapomenout poslat pohledy, to nikdy. Co nejradši vozíte z dovolených vy?

Pravděpodobně nejfotogeničtější kavárna ve městě, to vysvětluje, proč ji mám každý den vyfocenou několikrát.
A ani jednou jsme tam nebyly. Přidávám na "to do" seznam pro příští návštěvu.
 
Kisses A.

4 comments:

  1. moc ti to slusi...muzuv se zeptat odkud mas to prouzlovane tricko:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju. :) To tričko byl dárek a už ho mám snad přes rok, takže ti asi bohužel nepomůžu...

      Delete
  2. Můžu s jistotou odborníka říct, že ty "staročeské a nevímjaké" pralinky jsou ty nejepší, jaké jsem kdy jedla. A to mám prolezlou nabídku všech pražských pralinkáren/čokoládoven a myslím, že v oboru kvalitní (hlavně tmavé) čokolády mám fakt přehled :D Pán má i stránky (dá se vygooglit jako chocobaron :D) a dováží po domluve i do Prahy. Všechno si vyrábí sám, v ničem nejsou náhražky (jako třeba v bon bonu, kde se zvesela užívají různé tresti a aromata)a jeho marcipán je opravdová a nezvyklá delikatesa. Sledovala jsem tě dřív na tvém blogu a proto mě překvapilo, jak jsi se změnila... moc ti to sluší! Ale doufám, že jste jednou zapomněly na linii a alespoň jeden dva bonbony z jeho nabídky ochutnaly :) Stojí to fakt za to!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Škoda, že jsem se to dozvěděla až teď, mně to přišlo jako věc dost zaměřená na turisty, název ve mně nevzbudil příliš důvěry, takže jsme se jim bohužel vyhnuly :( JInak děkuju moc :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...