Wednesday, July 31, 2013

FOODIE TIP: PENZION V POLICH

Za dobu, co jsem na blog neměla čas, se mi podařilo nastřádat nějaký materiál na články, tak vás snad několika v dalších dnech potěším. Pro tentokrát je to foodie tip a snad poprvé s ním překročím hranice našeho hlavního město, ale má to dobrý důvod, který se jmenuje Penzion V Polích. Stylová oáza starých časů s výborným jídlem podle tradičních receptů v končinách, kde byste ji rozhodně nečekali. To jen tak na úvod.
 A je to sázka na jistotu, co se týče našich cílů pro různé oslavy. Pokud se mě nebo sestřenky babička s dědou při různých příležitostí zeptají "Kam bychom to chtěly zajít oslavit?", téměř určitě začneme skandovat: "Penzion V Polích." Díky bohu, že babičky a dědové bývají tolerantní v tom, co všechny si zaslouží oslavovat, protože delší dobu bez tohohle podniku - to bychom byly nešťastné! :D A co ještě patří k oslavám více než můj oblíbený aperol s proseccem?
 Jídelní lístek? Tak ten nečekejte. Místo toho je tady prostá tabule s jídelním lístkem, který se různě obměňuje podle toho, co bylo zrovna k dostání.

Po chvilce mžourání tak nakonec zjistíte, že vlastně stejně nevíte, na který z předkrmů máte větší chuť a tak vám nezbyde nic jiného než se domluvit, "že si přece navzájem dáte ochutnat!"

Moje rada je to ale nepřehánět, protože porce hlavních chodů tu mají velkorysé a no, nechcete si přece nechat ujít ani dezert, když už je to ta oslava!
 Dezert samozřejmě musí doprovázet výborná káva a tuhle podmínku tady také splňují na jedničku. A přestože si mléko do kávy nedávám, plus mají i za tu krásnou konvičku s teplým našlehaným mlékem.
 Vybavení interiéru je dotažené do detailů. Obsluha se vám navíc ochotně rozpovídá o tom, jak jim sem lidé, když penzión zařizovali, ochotně nosily věci, které se jim doma jen tak válely na půdě. A vidíte, stačila trochu péče a z toho harampádí vznikla sbírka malých skvostů a skvělé prostředí pro rodinou večeři.
Ani na zahrádku se tady nezapomnělo, tam je navíc ještě místní papoušek, který vám bude k večeři roztomile skřehotat. No, my neměli na "roztomilé skřehotání" náladu a také v době naší návštěvy nebylo zrovna nejtepleji, takže jsme volili úkryt uvnitř.
Kisses A.

Penzion V Polích; Malé Číčovice 26; http://www.penzionvpolich.cz

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...