Saturday, May 25, 2013

WEEKEND INSPIRATION: PRAGUE FOOD FESTIVAL

 Kdo by neměl rád Pavla Maurera? Je to totiž ten muž, který nám už kolikátým rokem přináší všemožné gastrosvátky. V zimě tu máme Grand Restaurant Festival a teď, na přelomu jara a léta, je tu vrchol sezóny v podobě Prague Food Festivalu. A že je špatné počasí? Tak to nás přeci nezastaví! Stačí dát dohromady tým lidí, co rádi dobře jí (tedy samozřejmě tým Gastronautů, jak by řekl Pavel Maurer) a vyrazit...
 ...ochutnávat a setkávat se s kuchařskými idoly! Vidíte to nadšení nad vyzrálým hovězím z Jelcových Lhotek s cizrnovou kaší a pečenou karotkou od Romana Pauluse? Kdo by nebyl na vrcholu blaha. Ale nás pět se o každé jídlo férově podělilo, tudíž jsme chodili kolem a dráždili chuťové buňky.
 Počasí nám opravdu nepřála, za to nám přáli kuchaři z Avant garde, kde jsme se s objednáváním opravdu rozjeli. To když se nemůžete rozhodnout, jestli chcete další krevety, nebo další steak!
 Jsme šílení masožrouti a rozhodně slyšíme na slova jako je steak z Anguse. A také slyšíme na dezerty, těch totiž není nikdy dost.
 Jak říkám, opravdu jich není nikdy dost, i když myslím, že za tímhle všeříkajícím pohledem mých fotících-foodie kamarádek je spíš ten kus masa.
 Ještě jsme se na chvilku podívali do Asie, než jsme opustili královské zahrady, abychom pokračovali v programu, kterým v tu chvíli bylo: trošku oschnout.
A také trošku nakrmit muže, protože je všeobecně známý fakt, že rozhodně nechcete, aby pánové měli hlad. Když byla tahle mise splněna, vydala se naše parta do Tretter's, abychom tu naši gastrotour zakončili stylově.

A co vy? Vyrážíte o víkendu rozmazlovat mlsné jazýčky do zámeckých zahrad?

Kisses A.

4 comments:

  1. byla jsem loni, letos jsem vynechala:( ale vím, že je to super zažítek! Škoda jen toho počasí..

    ReplyDelete
  2. Ahoj, můžu se jenom zeptat, na jakém principu funguje PFF? Koukala jsem na stránky a nějak jsem to z nich moc nevyčetla:( Koupíš si vstupenku, která se liší pomocí "grandů" - čím víc grandů, tím víc možných ochutnávek?
    Ochutnávky, workshopy atd atd jsou tedy zdarma, v rámci vstupenky?

    Děkuju moc za odpoveď. Mrzí mě, že jsem na PFF letos "díky" školním povinnostem zapoměla, tak snad příští rok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, v podstatě je to tak, že když si koupíš vstupenku, autometicky dostaneš deset grandů, což je něco na způsob místních stravenek. Každé jídlo je oceněno určitým počtem grandů. A když dojdou dříve, než stihneš ochutnat všechno, co jsi měla v plánu, je možnost si dokoupit další grandy, myslím, že minimum je 10 a vyjdou na 250,-. Většina restaurací tady má předkrmy, hlavní chody i dezerty, předkrmy se pohybují kolem čtyř grandů, hlavní chody kolem 7 a dezerty 2 grandů, ale je to hodně individuální a záleží na restauraci, také většinou nabízí speciální cenu při objednání celého menu, tj. předkrm, hlavní chod a dezert (to bývá téměř vždycky za 10 grandů).

      Delete
  3. letos jsme se poprvé PFF zúčastnili a byli jsme nadšení! jen škoda toho počasí.. také se nám podařilo odchytnout pana Pauluse a vyfotit se s ním, je to opravdu moc milý a sympatický člověk. a jídla z Alcronu byla vynikající. takže příští rok zase :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...