Monday, May 13, 2013

FOODIE TIP: CRAB CATCHER

Můj dnešní foodie tip nebude jen tip na báječnou restauraci, ale také na perfektní rande. Vždy, když jsem v nějakém hollywoodském trháku viděla, jak hlavní hrdina pozve hlavní hrdinku na rande snů, při čemž navštíví dokonalou restauraci, tančí při svitu měsíce a on ji pak při procházce na pláži šeptá něžnosti do ucha, vždy jsem jen protočila panenky. Pomyslela jsem si, že v realitě by ji vzal maximálně tak do nějaké průměrné restaurace a poté by ji pozval k sobě domů, kde by se ji velmi okatým způsobem snažil opít a dostat do postele. Právě díky tomuto úsudku mi sobotní večer téměř vyrazil dech.

Nevím, zda to bylo jen mým výběrem jedince, či jsou všichni Američané takoví.  Když jsem se na na začátku večera ptala, kam máme namířeno, mrkl na mě a pronesl, že nemám být zvědavá a stejně to brzy  uvidím. Po pár minutách sjel z dálnice směrem k La Jolla beach. Vystoupila jsem na krásném boulevardu, které mi díky své četnosti všudypřítomných galerií a obchodů s uměním připomínal Franzouzský Montmartre, ale palmy lemující ulici mne ujistily, že se opravdu jedná o Californii.

Byli jsme už téměř u cíle, když zašeptal: "Pojď tudy, něco ti ukážu". Stočila jsem tedy své kroky k oné postranní uličce a na jejím konci jsem musela zalapat po dechu. Nádhera. Najednou byl pře de mnou celý širý oceán, do něhož zasahoval masivní pískovcový útes. Aby toho nebylo málo, v daný moment zapadlo slunce a celý proces působil dojmem, že se slunce v oceánu snad rozpouští. Stála jsem tam téměř paralyzovaná, nechala své vlasy vlát ve větru a poslouchala, jak mi vypráví příběh o tragické lásce, která našla vysvobození právě na útesu, který jsem měla před očima.

Když slunce zapadlo vydali jsme se do rybí restaurace zvané Crab catcher. Zvenku restaurace působila roztomile, když jsme sejdete o několik poschodí níže, zjistíte, že je postavena na útesu a z jejích oken se dá pozorovat pevnina i Pacifik. Restaurace mi svým interiérem nepřipomněla ani jednu z restaurací, ve které jsem dosud byla. Na zdech byly vystavené atrapy ryb a krabů a květinách se třpytila světýlka. Svíčka na každém stole byla nutnost. Užívala jsem si tedy každý moment. Jídlo bylo naprosto bezkonkurenční(myslím, že o tom krabovi se mi bude ještě hodně dlouho zdávat), obsluha vždy usměvavá a spolu s mým báječným doprovodem jsem si opravdu připadala jako v hollywoodském filmu.

A co vy milé čtenářky, zažily jste rande, které by se dalo nazvat rande snů?






xx B

1 comment:

  1. To je nádhera :-) takže ty si teď v Cali ? :-)
    Já bohužel nic takového nezažila... :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...