Friday, May 31, 2013

FIT LIFE RECIPE: TUNA RICE SALAD

Mám více než dobrý důvod říkat tomuhle jídlu rýžový salát spíš než rizoto, i když v našich poměrech by se mezi rizota celkem jednoduše kvalifikovalo, nicméně pro mě je risotto pouze něco s krémovou konzistencí a chutí parmazánu, co se vám rozlévá po talíři. Nicméně to, že tyhle kritérie nesplňuje, neubírá tomuto obědu nic na jeho kráse, která je hned v několika aspektech: je super jednoduché, je výborné a zdravé, čímž plním své sliby a dělím se s vámi o další zdravý recept.
____________________________
INGREDIENCE:
1/3 hrnečku nevařené hnědé rýže
větší plechovku kvalitního tuňáka
1 bílou papriku
kousek cibule
1/2 červené papriky
10 černých oliv/kapary
troška parmazánu na ozdobu
lžička sezamového oleje (nebo jiného vhodného na smažení)
pažitka na ozdobu

POSTUP:
Rýži dejte vařit (můžete k ní přidat trochu kari koření). Mezitím si na malé kousky pokrájejte papriky a cibuli. Na mírném plameni restujte zeleninu do změknutí, pak přimíchtejte rýži, tuňáka, olivy a koření podle chuti. Naservírujte na talíř, ozdobte parmazánem.

Kisses A.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...