Thursday, April 11, 2013

FOODIE TIP: FISH & CHIPS 21 DLOUHA ST.

 Tohle místo jsem vám tak trochu tajila. Měla jsem k tomu svoje důvody, když jdete do restaurace, která je vyhlášená svými Fish and Chips a jmenuje se Fish and Chips a vy jste jejich Fish and Chips ještě neochutnali, je to trochu ostuda! (Nikdy jsem nevěřila, že dokážu Fish and Chips tolikrát vměstnat do jedné věty!) 

Nicméně tak to skutečně bylo, protože když jsme se se Sofií domluvily, že vyrazíme tohle místo otestovat, ještě jsme netušily, kolik jídla budou nabízet na představení kolekce Jakuba Polanky pro Pietro Filipi. Rozhodně moc na to, abychom ještě zvládly rybu s hranolky. Každopádně se pár týdnů sešlo a já už vám tenhle poklad nemůžu dál tajit!
 Ale abych vás tak trošku uvedla do obrazu, těhle několik desítek metrů čtverečních v centru Prahy je zasvěcených čemu jinému, než staré dobré Anglii a jejímu snad nejznámějšímu jídlu. Když se usadíte ke stolu a rozhlédnete se kolem sebe, ujišťuju vás, že najít cokoli, co nekřičí: "Anglie!" bude docela oříšek. Ne že bych si stěžovala, tahle země je moje zamilovaná.
 Za vybudování tohohle místa můžeme poděkovat muži, který už za jednou legendou stojí, je jen o pár desítek metrů dál a jmenuje se Zdeňkův Oyster Bar, řekla bych, že jeho pověst ho předchází a kdo touží po mořských plodech, tohle bude místo, kam zatouží vyrazit.
 Někdo si na to stěžuje, ale mě na téhle restauraci strašně baví forma servisu, lehká nejistota mezi tím, jestli jste v bufetu, nebo luxusní restauraci. Navíc tam mají strašně milé číšníky, jeden mi tedy dokázal vzít dokonale vítr z plachet při dotazu na velikost velké polévky a oznámil mi, s významným pohledem, že tu bych určitě sníst nedokázala. No, daly jsme na rady a objednaly si menší porci.

A už se nám nesla (na plastovém tácku, já říkala, že místní formu servisu miluji!) skvěle ochucená polévka s mušlemi, nestěžovala bych si, kdybych ji musela jíst každý den!
Abychom si příjemné chvilky v Anglii trochu prodloužili (a překvapili číšníka s tím, co všechno zvládneme xD), ještě jsme se podělily o dezert, který byl typický anglický a máme českému jazýčku ze všeho nejvíc připomínal zemlbábu od babičky, nechápejte mě špatně, babička je výborná kuchařka! :D

A jestli sem vyrazíte na Fish and Chips, můžete se těšit na to, že si vybere ze spousty druhé ryb, různých hranolek a omáček, takže si na své přijde snad každý. A pokud jsem vás nenalákala na všechny ryby, polévky a dezerty, zkuste si odolat jejich nabídce piv, v jejichž názvech se objevují takové zvláštnůstky jako Double Chocolate nebo Unicorn!

Tak co myslíte, postarali se v Dlouhé o novou pražskou legendu? Budu se tam brzy muset znovu podívat, abych ozkoušela pravou podstatu tohohle podniku. 
Fish & Chips 21 Dlouha St., Dlouhá ulice 21, Praha; WWW

Kisses A.

3 comments:

  1. to bych ráda vyzkoušela! ale proč to tam vypadá jak na záchodě omg!

    ReplyDelete
  2. to zní zajímavě, zajdu! ale taky si říkám, že to tam trochu vypadá jako v koupelně :)

    ReplyDelete
  3. Potřebovala bych blog jako tento v ostravské verzi :D
    A díky, aspoň mám zase o důvod víc navštívit Prahu :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...