Monday, April 29, 2013

FIT LIFE RECIPE: PERFECT SHRIMPS

Že jsou krevety zdravé, tak s tím musí souhlasit snad každý, navíc mají málo kalorií a tak se hodí do nespočtu zdravých jídel, nejjednodušší je dát je jednoduše na salát, ale hodí se i k těstovinám, do polévky, nebo zelenině a rýži (dobře, přiznávám, byla bych schopná dát krevety do čehokoli). Ale co vlastně s těmi potvůrkami, když si je přivezete domů?
 Tak v první fázi je budete muset vyloupat, během tohohle procesu zjistíte, že jich máte mnohem méně, než jste původně mysleli. Můj oblíbený postup je naříznout je zespodu směrem od hlavičky k ocásku a tak trošku je rozlousknout. Když máte krevety bez krunýřku, ještě je musíte na hřbetě naříznout, cca do hloubky 2 milimetrů a vyndat střívko, které krevetou prochází. Tak a jste připraveni na vaření.
 K přípravě dokonalých krevet podle mě potřebujete pár věcí: lžičku olivového oleje, na tenké plátky nakrájený česnek a papričku, lžičku pesta, citron, sůl, pepř a trošku suchého bílého vína.
 Začnu s olivovým olejem na pánvičce, lehce osmahnu česnek, přidám krevety, po chvilce pak papričky, sůl, pepř, pár kapek citronu a pesta. Ještě necelá minutka a nakonec pár kapek vína. A jste hotoví. Chce to pár minutek, dvě nebo tři, nic není horšího než vysušené krevety, no, možná vysušený steak.

Kisses A.

4 comments:

  1. podlite vinem, sul, pepr, takhle to mam nejradeji ja. Akorat me nebavi to loupani...

    ReplyDelete
  2. Můžu se zeptat, kde kupuješ krevety? Vždycky když je někde vidím nevypadají moc čerstvě.

    ReplyDelete
  3. Můžu se zeptat, kde kupuješ krevety? Vždycky když je někde vidím nevypadají moc čerstvě.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak konkrétně tyhle jsem "ulovila" na farmářských trzích, ale s jistotou se dá jít třeba do některých Kauflandů, kde prodávají čerstvě ryby, pak je skvělá prodejna v přízemí v Palladiu a v Makru jsem také vždycky spokojená.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...