Friday, April 12, 2013

FIT FRIDAY RECIPE: SNACK SMOOTHIE


V poslední době se stalo nebezpečným pouštět mě do blízkosti mixéru, ať se mi dostane pod ruku cokoli, rozmixuji to :D No dobře, ne cokoli, ale dost věcí. Jahody, banán, sojové mléko a římský salát? Smoothie! Špenát, hruška, voda a proteinový prášek? Smoothie!

Ale dnes jsem se s vámi chtěla podělit o jedno konkrétní, které není tak úplně smoothie, protože ke konzumaci budete potřebovat lžičku, nicméně je to lahůdka, která vás zdravou cestou dostane dost blízko chuti jablečného koláče a to za to stojí! Vlastně když jsem se přibližovala k mixéru a měla v ruce suroviny, které jsem se ten den rozhodla rozmixovat, měla jsem trošku sebevražedný úsměv, protože jsem si říkala, že to bude možná tak trošku "blivajz", ale z nějakého důvodu jsem měla strašnou chuť vyzkoušet, jak ten "blivajz" nakonec bude chutnat! Ukázalo se, že výborně! Takže jsem mu začala říkat Smoothie "jablečný štrůdl" a přeci si ho nenechám pro sebe!
__________________________
INGREDIENCE:
1 řapík řapíkatého celeru
menší jablko
půl balení nízkotučného tvarohu
5 mandlí
lžička rozinek
lžička skořice

POSTUP:
Celer, jablko a tvaroh dohladka rozmixujte a dejte do skleničky, zbytek už přijde nahoru jako ozdoba a doporučuji, ještě než začnete jíst, vše promíchat :)

Kisses A.


8 comments:

  1. Mmm mňam to vypada skvěle:-) asi to vyzkousim;)

    ReplyDelete
  2. můžu se zeptat, jaký mixér bys na smoothie doporučila?
    díky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já používám buď klasický, nebo tyčový, když mám málo času. Ten klasický je rozhodně lepší, když do smoothie dáváš třeba mražený špenát, ale tyčový na ta běžná ovocná smoothie úplně stačí :)

      Delete
  3. ahoj myslis ze bude dobry i bez celeru nebo bych ho mohla necim nahradit?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, určitě. Bude to jednoduše ovocný tvaroh. Pokud chceš ale přidat zeleninu kvůli nějakým vitaminům, tak třeba dva tři listy římského salátu by vůbec neměly být chuťově poznat, nebo kombinace s mrkví by mohla být chuťově zajímavá.

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...