Friday, April 19, 2013

FIT FRIDAY RECIPE: CHIA PUDDING


Chystám se na vás s pár "fit" články, které bohužel nestíhám dát dohromady, tak se s vámi alespoň podělím o další recept, který mi v poslední době dělá radost (i když dnes mi největší radost udělalo podomácku vyrobené mandlové mléko). Jak asi zjistíte z receptu, o který se s vámi podělím, a z faktu, že jsem dnes vyráběla domácí mandlové mléko. Snažím se dost omezit konzumaci mléka a mléčných výrobků. Mléka už jsem svůj jídelníček zbavila úplně, ale zatím nedokážu fungovat bez věcí jako jsou jogurty a cottage cheese. No, uvidíme.

Ale teď už k dnešnímu receptu. Může posloužit jako svačina (nejlépe před cvičením), nebo základ snídaně. A je plný zdravých věcí.
_________________________
INGREDIENCE:
2 lžíce chia semínek
1/2 hrnku mandlového mléka (nebo sojového, i když s tím obyčejným si také vystačíte)
1 malý banán
skořice
vanilkový extrakt

POSTUP:
Vidličkou rozmačkejte banán, smíchejte s chia semínky, mlékem a kořením. Vše dejte do misky a nechte nejlépe přes noc odpočinout v lednici, pokud nemáte celou noc, dvě hodiny by měly stačit. I když se vám to nebude zdát jako pravděpodobné, po té době v ledničce vše získá docela tuhou strukturu. A i když možná výsledek nemusí vypadat nejvábněji, chuť je výborná.

Můžete zvolit i jiný způsob ochucení, třeba holandským kakaem. Cokoli vás napadne.

Kisses A.

5 comments:

  1. nojo, na to se chystám, ale zrovna v žádné výživě u nás chia nejsou :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já si je u nás vybojovala, ale prý se špatně sháněly a chtěli za ně víc než obvykle, zajímalo by mě, jak je to možné.

      Delete
  2. chia semínka mám moc ráda ( teda nemyslím chuť, když skoro žádnou nemají, ale tu konzistenci)

    ReplyDelete
  3. Vypadá to moc dobře...A krom holanského kakaa se dá použít i nepražené raw kakao!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...