Sunday, March 17, 2013

WEEKEND INSPIRATION: SAINT PATRICK'S DAY



17. den v měsíci březen znamená, že je tu opět svátek, který se slaví každoročně v tento den, na počest svatého Patrika, patrona Irska.
Je to státní svátek v Irské republice, na ostrově Montserrat a v kanadské provincii Newfoundland a Labrador. V mnoha zemích po celém světě jsou také jeho oslavy oblíbené, ačkoli tam nemá status oficiálního svátku.
Den sv. Patricka je ve státech velmi oblíbený. Kamkoliv jsem se v posledních pár dnech pohnula do očí mne praštila širá škála zelených odstínů.  Na zeleno se barví, sušenky, cukroví, čokoláda, pivo, ale dokonce i bagely, které dle mého názoru vypadají jen jako zkažená houska. K dostání jsou čtyřlístky v květináčích, ale i jako pugét. Oblečení dominuje zelená a podniky, jako například má oblíbená Victoria's Secret má pro tyto dny, speciální zelenou edici. 
A jak se vlastně na den sv. Patricka dívá americká společnost? Milují ho, protože, jak mi bylo řečeno, je to další výmluva k tomu udělat party, nebo ho jít řádně oslavit s přáteli a proč ne, když k tomu dostanete dokonce i zelené pivo.

Tak Vám s A milé čtenářky přejeme krásně zelený den sv. Patricka:-)

(zdroj: weheartit.com)
xx A&B

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...