Sunday, March 3, 2013

WEEKEND INSPIRATION: PARTY GUIDE

Kdo by nemiloval si večer někam vyrazit? Snad každý. Jsou tu ovšem dvě věci, o které se musíte postarat: 1. vytvořit nezapomenutelný večer, 2. snažit se druhý den normálně fungovat.

Mně se vcelku daří obojí a mojí schopnost jít do postele v pět a v sedm se vzbudit čilá a připravená no další den pár lidí pokládá za nadpřirozenou. No, podělím se s Vámi o pár typů na to, jak taková moje klasická "night out" vypadá.
1. Začíná to volbou dvou věcí: parťačky a šatů. Obojí je naprostý základ.

2. Pokračujeme večeří, protože mi maminka na moje osmnáctiny řekla, že mám před flámem vždycky něco pořádného sníst. Maminky se poslouchají a pro mě naprosto skvěle funguje nějaký kousek libového masa a spousta zeleniny. Na mýty o jedení tučného jídla nevěřím.
3. Čas na trošku kultury, než začneme být naprosto nekulturně opilé! Tentokrát to vyhrála úžasné Simona Stašová a Drobečky z perníku.

4. Dřív jsem dělala tu chybu, že jsme do baru zamířily už ve chvíli, kdy kultura skončila, tedy kolem desáté. Už jsme o něco starší a poučenější. Je to správný čas nabrat nějakou další společnost, v soukromý otevřít lahvinku něčeho šumiv, udělat si perfektní latté a zkouknout pár dílů Sexu ve městě.

5. Když uhodí půlnoc, ženy v černé vyrážejí, aby dobyly první bar, daly si prvního panáka, (zlikvidovaly nějaké mimozemšťany) a protančily zbytek noci.
6. Když se dostanu do postele, už bývá spíš ráno, nicméně je tu několik pravidel, které vždycky dodržím: vypiju 2 - 3 velké sklenice vody, odlíčím se a dám si dlouhou horkou sprchu. (To je myslím celé moje tajemství). Pak zapadnu do postele a snažím se z těch dvou hodin spánku utržit co se dá.
7. Probouzím se nejpozději s úderem šesté a pořádnou snídani bych nevynechala. Tenhle víkend to bylo jablko, dobré vláknina, tvaroh, pár oříšků a hollandie. A spousta vody!
8. Pokud potřebuju udělat nějakou práci do školy, pouštím se do ní co nejdříve, protože vím, že více energie už mít nebudu. Takže krásnou hodinku v autobuse jsem strávila překladem. Nezapomeňte na další spoustu vody (to platí pro celý den)
9. Mezi desátou a jedenáctou to chce alespoň jednu kávu. Navíc se mi sojové capuccino osvědčilo jako skvělá svačina.
 10. Konečně se dostávám domů až kolem oběda, který chci po té spoustě alkoholu co nejzdravější. Většinou zvítězí losos, sladké brambory/quinoa a zelenina.
11. Statečná sice jsem, ale hodinka spánku po obědě je skvělý způsob, jak načerpat trochu energii, rozhodně lepší než se třeba pustit do čokolády.

12. Ke konci odpoledne už jsem sice super ospalá, ale cvičení bych nevynechala. Poslouchat hecování Jillian nebo Boba po proflámovaných nocích nezvládám, takže vsázím na monotónní cardio. Tentokrát jsem vyměnila běžecký trenažér za venkovní obuv a pár vrstev oblečení navíc. Sice to všudypřítomný tající sníh udělal o mnoho těžší, ale udělala jsem na sebe dojem, když jsem hned při svém prvním letošním běhu zvládla 10 kilometrů bez zastávky a za lepší čas než na loňském We Run Prague.
13. Cvičení mi překvapivě dodá spoustu energie, která mi dovolí se ještě věnovat některým úkolům, které je potřeba dokončit. Ale pak už je čas jen na večeři a v deset spokojeně zavírám oči.

Kisses A.

18 comments:

  1. to vypadá skvěle :) a takovéhle typy článků jsou úplně bezva!

    ReplyDelete
  2. No téda, a mě Příbram nepřipadala jako město páteční noci :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já myslím, že to kde člověk flámuje je naprosto vedlejší. Už jsem zažila naprostou nudu v SaSaZu a jedna z mých nejlepších party byla v zapadlém klubu v zapadlém městečku v severní Californii, to také zrovna není místo plné "party people" ;)

      Delete
  3. dievcata, pisete to obe uplne skvele. tesim sa, ked si za par rokov kupim casopis s vasimi clankami

    K.

    ReplyDelete
  4. Fajn clanok:) palec hore :)

    ReplyDelete
  5. wááu ty vstaneš v 7 ? :-) v kolik normálně vstváš vůbec ? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Normálně v šest, každý den jako hodinky :D

      Delete
  6. Skvěle napsané a nechala jsem se inspirovat. :)

    I když jsem věru jen sváteční "piják" a též zvládám nadcházející dny vcelku dobře, nedbám tolik na zdravé jídlo ani tolik vody... Obdivuji tě, že dodržuješ tento režim, já většinou když jdu flámovat veškeré snahy žít a pít zdravě přicházejí vniveč i 3 po flámu...

    P.S. Navíc skvěle píšeš! :)

    ReplyDelete
  7. Řekla bych, skvěle využitý čas!

    ReplyDelete
  8. super článok, napísala si ho výborne :) takéto články ,,zo života´´ ma veľmi bavia, aj ja sama poznám ten pocit po preflámovanej noci :)len tak ďalej,super blog aj všetko :)

    ReplyDelete
  9. Zábavný post! :) úplně jsi mě naladila na flámování :D

    www.lorietta.cz

    ReplyDelete
  10. Jéé, Simča! Ona je prostě suprová :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  11. Nechápu jak můžeš vypít 3 sklenice vody a jít spát.. já bych chodila pořád na záchod :D

    ReplyDelete
  12. A když vstáváš každý den v 6, tak v kolik hodin tak chodíš spát? Jinak moc pěkný článek :)

    ReplyDelete
  13. Máš můj obdiv! Já 2 h spánku a umřela bych. I když po silvestru se mi to povedlo a já ten den byla plná energie :D

    ReplyDelete
  14. Moc pěkný článek. Jen mě pobavilo to kafe mezi 10 a 11, když na hodinkách máš tři čtvrtě na tři. :-)

    alltinygems.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, já se přiznám, že hodinky jsou pro mě jen doplněk, čas na nich nesleduji, takže se ani na jeho přesnost nedá spolehnout :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...