Wednesday, March 13, 2013

TRAVEL INSPIRATION: UNITED KINGDOM PART 1

 Když vám BFF odjede na jiný kontinent, jsme najednou celí osamělí a lidé kolem vás mají pocit, že vás musí rozveselit. Pak se ani nenadějete a sedíte na palubě letadla a pilot vám oznamuje, že v Londýně, Vaší cílové destinaci, je deset stupňů a sluníčko a vy si nadšeně mnete ruce a záříte štěstím, protože nejen že míříte do vaší milované Anglie, ale dokonce za sebou necháváte to příšerné počasí!

Neměl to být klasický turistický Londýn, výlet,  na který mě bratránek tak mile pozval, byl plný cestování z jednoho kouta Anglie do druhého a prohlížení vysokých škol. Sice ten den začal trošku méně idylickým zpožděním letadla, tu dobu jsme plně využili k dopování se kofeinem, ale jak jsme konečně vystupovali z vlaku v Londýně, byla jsem ve svém živlu. Měli jsme pár hodin, což znamenalo velký okruh po všech možných památkách, kterých jsem nemohla bratránka na jeho první návštěvě Londýna ušetřit.
 Považujete za fér, když má obchod s těmi nejroztomilejšími sladkostmi zrovna zavřeno, když jdete kolem? Já to považuji za zlomyslnost!

Ani jsme se nenadáli, byl večer a čas setkat se s jednou známou na večeři. Jet do města a znám tam někoho místního se vždycky hodí, protože vás vždycky zatáhne do těch nejlepších míst.
Tak se stalo, že jsme se na večeři ocitli v Breakfast Clubu. Londýnský proslavený podnik, o kterém se mluví tak trošku šeptem, ten kdo tam byl, jako by byl zasvěcený do tajného společenství. A ano, dokonce jsem slyšela, že jedno z pravidel Breakfast Clubu je nemluvit o Breakfast Clubu. Když kdo by odolal, když je to ten nejlepší podnik, který jsem v poslední době navštívila.

Spoustu čerstvých lahůdek. Je už na vás, jestli chcete být zdraví nebo si trošku zahřešit. Já vsadila na zlatou střední cestu a zvolila tortillu s grilovaným sýrem halloumi, čerstvým špenátem a avokádem. Po mé levé ruce se děly větší orgie v podobě burgeru. Bohužel se nikdo z nás nerozhodl objednat z části lístku, která nabízela snídaňové klasiky k večeři (co jiného by také měli v breakfast clubu servírovat?).
Vybrali jsme si pobočku Breakfast Clubu poblíž nádraží, protože ještě ten večer jsme mířili z Londýna pryč. Ten večer se naším domovem stál roztomilý hotýlek v roztomilém městečku Norwich, kde nás vítali se slovy "Welcome home!" Koho by to nepotěšilo?

This is England!

Kisses A.

4 comments:

  1. Chci tam zpátky! Ježiš, já si tu Anglii tak zamilovala...

    ReplyDelete
  2. ohh, Milan:PP nevedela sem ze je to tvuj bratranec:)

    ReplyDelete
  3. tohle léto se do Londýna chystám poprvé (už aby to bylo! ), tak možná Breakfast club navštívím, zní to dobře:)

    ReplyDelete
  4. Keď vidím tvoje fotky, hneď by som šla znova do londýna! Je to tam úplne úžasné!
    joj tie sladkosti sú fakt pastva pre oči:D
    a pekný doprovod si mala;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...