Thursday, March 14, 2013

TRAVEL INSPIRATION: UNITED KINGDOM PART 2/NORWICH

 Nastoupíte do vlaku v Londýně a chystáte se na univerzitu. Možná tak trošku čekáte, že když vystupujete na nádraží ponořeném do tmy, objeví se Hagrid a začne mávat lucernou, aby vás navedl správným směrem. To se nestalo, ale my už se nějak doptali. Plán byl vydat se nejvyšší rychlostí k hotelu, odhodit tam věci a jít objevovat noční život anglického venkova. No, takový byl plán. Byl to plán přesně deset minut, než jsme zjistili, že zapnout notebook, naladit skype a povídat si s Amerikou se nám po tak dlouhém dni zamlouvá mnohem víc, viď, B?
Ale ne, nepřišla jsem o pravé britské zážitky, protože co může být víc anglického než nefalšované anglická snídaně připravená tím nejmilejším hotelovým kuchařem všech dob? A pojďme si tu otázku položit ještě jinak: Můžete jet do Anglie a nedat si anglickou snídani? Myslím že ne. Navíc mě baví to, že vám ji všude připraví trochu jinak. A šálek černého čaje s mlékem je nutností. Jediné, co snad nedokážu pochopit je marmite. Poví mi někdo upřímně, že mu to skutečně chutná?
Takže jsme se do toho všeho s chutí pustili, zvládli si u toho přečíst novinky ze světa a naplánovat den, který měl být, stejně jako naše ostatní britské dny, nabitý k prasknutí.

Sotva jsme stihli trošku prolétnout okolí našeho hotelu, abychom se podívali, jak to vlastně v tomhle městečku vypadá. Nepřipomíná vám to trošku městečko duchů? Nám ano, ale buďte klidní, v odpoledních hodinách začal ten pravý ruch.
Jak bychom mohli nezdokumentovat naší historicky první jízdu doubledeckerem? To přeci nejde! A přiznám se, že za celou dobu, co jsme v Anglii pobývali, jsme ani jednou neseděli v dolní část. Pokaždé nahoře, jako správní turisté. Nebo se snad i rodilí Britové obtěžují s tím, aby šplhali nahoru?
 A tak se naše dvojka nefalšovaných kofeinových závisláků, po pouhých pár hodinách v kouzelném malém městečku vydala na další část našeho britského dobrodružství, které se nakonec ukázalo ještě dobrodružnějším než jsme předpokládali.
 Nevím, jestli to na místní univerzitě předpokládali, nicméně jsme odtamtud odcházeli vybaveni. V Čechách se mi nikdy nestalo, abych z prezentace školy odcházela s goodie bagem. No, tady jsme v Anglii a přesně to jsme dostali. Začalo to obligátními příručkami, pokračovalo vším možným i nemožným s logem univerzity a končilo tím, co naši pozornost upoutalo nejvíce. Čokoláda Gnaw! Zakladatel téhle čokoládovny totiž kdysi na školu v Norwichi chodil a dodnes školu zdarma zásobuje. (Zajímalo by mě, kam chodil do školy Willy Wonka!) Takže jsme se uvelebili ve vlaku, zapnuli Bonda (co jiného sledovat v UK?!) a začali ochutnávat tu snad nejzvláštnější čokoládu s příchutí banánovo karamelového dortu. Radím vám dobře, pokud se chystáte do Anglie, najděte si, kde byste si mohli tabulku Gnaw pořídit, stojí za to ;)
A co bylo na naší cestě do naší další destinace, Liverpoolu, tak dobrodružného? Díky naší nepozornosti při nákupu lístku trvala plných sedm hodin. Znamenala zastávku v Londýně, krátkou jízdu metrem, odtud do Birminghamu a konečně kolem půlnoci jsme vystupovali v Liverpoolu, který jsem si naprosto zamilovala!

Kisses A.

12 comments:

  1. Marmite i Vegemite zbožňuju..je fakt, že český jazýček na jejich chutě není moc zvyklý a jejich chuť není láskou na první olíznutí. Ale když mu dáš ještě párkrát šanci, určitě se na něm taky staneš závislá ;-) Jinak hezký výlet jste měli :-)

    Mamou-stylove.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ach ano, nemůžu se dočkat léta. Odjíždím do Oxfordu na 3 týdny a na co se opravdu těším, jsou jejich snídaně. Už kdysi, když jsem byla v Londýně mě učarovalo jejich burákové máslo (tam jsem ho ochutnala poprvé). Normálně doma nesnídám vůbec (ano já vím, Bůh mě zatrať) ale když jsem byla v Anglii tak tam ty snídaně byly stěžejní. Jediné, čeho se trochu obávám je ta jejich "krvavá tlačenka", i když bych ji ráda ochutnala, pochybuji že bych ji celou do sebe nasoukala.

    ReplyDelete
  3. Úžasnej článek, hrozně mě baví....co je Marmite?

    ReplyDelete
  4. Parádní články:) píšeš hrozně poutavě a navíc skvělý fotky! Hrozně ti to sluší:)) závidím vám všechny tyhle vaše výlety do zahraničí, poznávání neznámých míst ... :)
    a také se přidávám s otázkou co je to marmite ?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji. Marmite je něco, co si Britové mažou na toasty. Je to hnědé a vyrábí se z droždí.

      Delete
    2. o Marmite jsem nikdy dřív neslyšela, nezní to moc lákavě...ale zkusit se má všechno, že.:)

      Delete
    3. nejsem si úplně jistá, že Marmite stojí za zkoušku:)

      Delete
    4. Ale tak zkusit se má všechno :D

      Delete
  5. Super článek, ráda čtu zážitky z cest!:)

    ReplyDelete
  6. Vypadalo to jako normální návštěva anglie, ale tvoje popisování a pár okolností z toho udělalo ultimátní dobrodružství!!! Super!! :)

    ReplyDelete
  7. To je super :) krásně se to čte :) Anglii miluju, tyhle fotky přesně vystihují charakter těch menších městeček :)

    ReplyDelete
  8. pobavilo mě "STD" na lístku v kolonce "Class" :D
    jinak marmite mi nechutnalo ani napoprvý, ani napodruhý, když jsem si říkala "co kdyby?". najn. příteli chutná, asi proto, že je Brit, a že na tom člověk musí bejt odkojenej. ale většinu ostatních anglickejch věcí miluju, hlavně sladkosti a pití, po ničem se neusíná tak dobře jako právě po čaji s mlíkem nebo Horlicks :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...