Friday, March 8, 2013

FIT FRIDAY RECIPE: APPLE PIE


Nevím jak u vás, ale u nás se víkendy velmi často nesou ve znamení pečení. Myslím, že vůni teplých jablek a skořice budu mít už pro vždycky spojenou s domovem. Nicméně koláče od maminky tak úplně do kolonky zdravé stravování nezapadají. Na pečení samozřejmě došlo i minulý víkend a já jsem začala perspektivu jablečného koláče k snídani ostatním tak trochu závidět.

Nemám ve zvyku věšet hlavu a bědovat, radši jsem začala uvažovat, co bych mohla vytvořit, aby mě to přineslo co nejblíž té ranní pohodičce s koláčem.

A tak s trochou improvizace začal vznikat následující recept. Vlastně jsem nevěřila, že bude dobrý, dokud jsem ho příští ráno nenaservírovala na talíř a nezahřála na pár minut v mikro-vlnce. (Nic se totiž nevyrovná teplému koláči!)
Můj výtvor se skládá ze tří vrstev, takže pojďme začít od začátku. Úplným základem jsou rozemleté celozrnné knackebroty s rozmačkaným banánem, tím se vytvoří takové tužší těsto, které uplácáte na pečící papír a dáte péct do trouby.
Mezitím si můžete rozkrájet jablka, smíchat je se skořicí, rozinkami a vlašskými ořechy. To bude vaše druhé vrstva. A do třetice to bude chtít celý tvaroh, ušlehaný bílek a několik tabletek stevie (množství záleží na vás).
Na korpus přijdou jablka, navrch tvaroh s bílkem a to vše se peče další 45 minut, dokud vršek nechytí trošku barvy. V tu chvíli ho můžete vytáhnout z trouby a máte před sebou královskou snídani pro 2 osoby.
_______________________
INGREDIENCE:
8 knackebrotů
1 zralý banán
2 menší jablka
skořice
10 g vlašských ořechů
10 g hrozinek
250 g tvarohu
1 bílek
stevie

KCAL: cca 700 kcal

Kisses A.

5 comments:

  1. Jé, tak to je přesně pro mě :) Miluju všechno z jablekm :)

    http://anesagill.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ty knackebroty jsou skvělý nápad,aso ho taky vyzkouším ;).

    http://mybeachbodychallenge.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. To vypadá naprosto nádherně! Určitě někdy zkusím. :)

    ReplyDelete
  4. Tohle jsem neměla vidět!!! Jdu si udělat čaj :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  5. Supr recept, nejprve jsem si myslela,že jsou to lazaně:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...