Friday, March 15, 2013

FIT FRIDAY: MAKE IT HEALTHY

Kdo nás čte, ví, že nemám problém si sem tam zahřešit. Ale na druhou stranu je důležité uvědomit si, že nic se nesmí přehánět. Člověk musí vědět, kde je míra. Ono na tom pravidla 80/20 něco bude. Ovšem jsou některé lahůdky, které bychom si rádi dávali častěji a to je důvod hledat, jak je udělat zdravěji.
Kolikrát jste nás s B slyšeli mluvit o našem oblíbeném salátu "Los Mexicános"? Je to živoucí důkaz, že slovo salát za sebou může skrývat něco naprosto nezdravého jako jsou tortilla chipsy, smažené papričky, omáčky a tak dále a tak dále. Když mi B odjela do US, ztratila jsem parťačku na tyhle pravidelné měsíční výpravy, hřešit samotné se mi nechtělo, zato chuť byla. A tak jsem začala uvažovat a kouzlit ve vlastní kuchyni.

U originálu ta zelenina vespod slouží k tomu, aby se nahoru daly schovat (nebo snad vystavit) všechny ty lákadla, na která máte chuť. Mám vůbec všeobecně dojem, že saláty v restauracích nejsou od toho, aby se jedlo zdravě, ale spíš od toho, aby se mohly ženy cítit o něco lépe, když si objednávají něco nezdravého a říkají tomu salát.


Možná to, co jsem stvořila já zas až tak lákavě nevypadá, ale chuť jsem docílila vcelku uspokojivou. Chtělo to jen pár náhrad. 
- Torilla chipsy jsem nahradila otoustovaným chlebem Dr. Staňka

- Čedarový dresing uvolnil místo paprikovému tvarohu Svačinka
- Místo kuřecího s barbecue omáčkou jsem použila uzeného šmakouna s troškou barbecue omáčky (podařilo se mi objevit jednu, jejíž hodnoty mě neděsily)
-Nejradikálnější změnu zaznamenaly jalapenos, místo těch smažených jsem salár završila jen těmi nakládanými.

Co se měnit nemuselo byl salátový základ, na něj přišla jen zálivka z borůvkového octa, olivového oleje a sušeného česneku a mohly jsme si se sestřenkou pochutnávat na večeři, protože když už se do takového zdravého mlsání pustíte, sluší se pozvat hosty!

Kisses A.

4 comments:

  1. " Mám vůbec všeobecně dojem, že saláty v restauracích nejsou od toho, aby se jedlo zdravě, ale spíš od toho, aby se mohly ženy cítit o něco lépe, když si objednávají něco nezdravého a říkají tomu salát."
    - tak s tím naprosto souhlasím! :D

    saláty moc nevyhledávám, ale jednou za čas si udělám těstovinový :) s tím pravidlem 80:20 ale taky musím jen souhlasit, nedá se jíst jen stoprocentně zdravě bez nějaké té dobroty, co by to bylo za život:)

    ReplyDelete
  2. Úžasná zdravá strava, mňam! :*

    ReplyDelete
  3. Mňam. Požaduji název/výrobce té né tolik děsivé barbecue omáčky! Prosím:D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...