Wednesday, February 20, 2013

CALIFORNIA CORNER: SAN DIEGO


Nevím jak vám, ale mě se v noci občas stane, že mám pocit, jako kdyby mi zvonil budík. Když pak zkontroluji čas na hodinách, vetšinou zjistím, že je nekřesťanská ranní hodina a jdu zase spát. Když mi v hotelu The New Yorker ve 2 hodiny ráno zazvonil budík, zjistila jsem, že sice je nekřesťanská ranní hodina, ale už je opravdu na čase vstávat. 

V Tick Tocku jsme potom na sebe spolu s ospalým personálem koukali stylem a lá "já vím, taky bych nejraději ještě spala" a musela jsem zkonzumovat nespočetné množství šálků kávy, abych víčka udržela od sebe. Taxi mě měl vyzvednout ve 4:15, což znamenalo, že ve 4:05  tam už bude a já budu muset být připravena v hotelové hale už aspoň ve 3:55, nejpozději ve 4:00. 

Nabrala jsem tedy směr letiště J.F. Kennedyho, odkud jsem měla po osmé odlétat do San Diega. Díky mému puntičkářskému přístupu a zveličování bouře Nemo, jsem byla na letišti o 3 hodiny dříve. Mé nohy automaticky nabraly směr Dunkin Donuts a já si objednala pochopitelně tu největší kávu, kterou nabízeli. S poněkud přihlouple ospalým pohledem jsem pozorovala okolní dění a zuřivě padající sněhové vločky venku. O tom, že jsem vůči kofeinu maximálně imunní svědčí fakt, že jakmile jsem v letadle usedla, okamžitě jsem usnula. Prospala jsem tak start i turbulence.

Abych třeba náhodou nebyla ochuzena o nějaké dobrodružství, tak při přistávání do mého letadla na letiště v SD uhodil blesk a já zbytek letu utěšovala panikařícího  postaršího muže vedle mě. Celá událost byla pochopitelně následující den ráno ve zprávách.

San Diego byl pro mě menší kulturní šok. Mrakodrapy, oceán, 20°C nad nulou, sluníčko. Okamžitě jsem si ho zamilovala. A vám mohu milé čtenářky slíbit, že se následujících několik měsíců můžete těšit na pravidelné články z nejen z prostředí San Diega a Californie, ale i z Arizony a Mexika:-)

















Malé nahlédnutí do místa, kde se momentálně zdržuji:






kisses B

8 comments:

  1. týjo:-O moc hezky píšeš a moc krásný fotky.) sluší ti to, je vidět že ti amerika svědčí:D a ty děláš aupair nebo studuješ či něco úplně jiného??

    ReplyDelete
  2. skvěl výlet :) zajímalo by mě jak ses dostala k tomu že jezdíš a cestuješ všude možně? vydělala sis na to sama?:) jestli ano tak by mě zajímalo jak :D chtěla bych taky tak žít jako vy dvě :)

    ReplyDelete
  3. Jůůů, já chci taky zas někam do světa!

    WorldByBella

    ReplyDelete
  4. San Diego bylo moje nejmilejší město z USA, užij si ho!

    ReplyDelete
  5. no San Diego ti zavidim, musi to tam byt super, ale vazne nechapu,proc delas takovy tajnosti s tim, co delas v USA...a celkove to odpovidani na komentare tady dost vazne...

    ReplyDelete
  6. To se někdo má:) až na to vstávání.

    ReplyDelete
  7. Moc se těším na další články, je to úžasné místo. :)

    ReplyDelete
  8. přidávám se k dotazům výše. jak jsi se k tomu cestování dostala? zábava, či pracovně/studijně? :-)
    jinak skvělej článek :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...