Sunday, February 24, 2013

TRAVEL INSPIRATION: MILAN 1/2

To, že máte úžasné kamarádky zjistíte jednoduše. Když váš totiž jedna opustí, aby pár měsíců poznávala kulturu na úplně jiném kontinentu. dělá ta druhá všechno pro to, aby vás rozptýlila. Třeba vás vytáhne na trošku ztřeštěný výlet do Milána. Ale kdy jindy by měl člověk strávit tři dny v autobuse když ne ve dvaceti?
A tak jsme skutečně (po večeři ve Wine Food Marketu, protože kde jinde jíst, když se zrovna chystáte do Itálie?) nastoupily na palubu autobusu a navlékly teplé ponožky. Ranní probuzení už bylo příjemné, protože znamenalo první espresso na italské půdě (a ano, těch jsme za ten den zvládly... ehm... spoustu :D).
Byly jsme jak posedlé a už jsme se chtěly rozlétnout po městě, abychom si ho mohly projít křížem krážem. Protože Milán je plný věcí, které chcete vidět, počínaje velkou katedrálou Duomo. A také věcí, které třeba tolik vidět nechcete, ale musíte, protože jsme na zájezdu a musíte se chovat slušně a poslušně alespoň do té doby, než vás autobus vysadí v centru městě (tam už se můžete z organizované prohlídky města vytratit tak, jak jsme to udělaly my).
Milán pro nás měl sluníčko a osm stupňů. Když to teď píšu a za okny mi chumelí, popadá mě obzvlášť velká nostalgie. Ocitly jsme se tam v dokonalou dobu. Většina města si užívala karnevalu, o kterém jsme předem vůbec netušily a vedle už se stavěly stany, které měly o pár dní později hostit fashion week.  A mezi těmi konfetami a přehlídkovými moly jsme s T zažily naprosto dokonalý den!
Milán je místem nákupů, kterých jsme se dobrovolně vzdaly, protože vidět město za dvanáct hodin je těžký úkol. Vidět město a ještě k tomu nakupovat za dvanáct hodin je úkol zcela nemožný. Tak jsme se úchýlily pouze k lehké formě window shoppingu, tomu se v galerii Vittorio Emanuelle II nebo na Corso Como prostě nešlo ubránit!

Obzvlášť zodpovědným úkolem na našich cestách bývá výběr obědové destinace. Skončit v restauraci, která cílí na turisty se pro nás rovná noční můře. Pro jistotu už tak kolem jedenácté začínáme pokukovat, jestli náhodou neobjevíme místo, kam bychom rády zapluly, abychom doplnily energii a poznaly další kousek místní kultury. To, že jsme našly správné místo poznáme jednoduše, nemusíme se o ničem dohadovat, jednoduše se na sebe podíváme a vejdeme dovnitř. Tentokrát byl oběd plný překvapení - to první - nevěděly jsme co čekat od předkrmu a byl skutečně... překvapivý, to druhé - je to spíš rada, neflirtujte s číšníky příliš okatě, protože pak může na vašem espressu přistát hora šlehačky, kterou byste tam raději neměly ;). Všichni se po návratu divili, že jsme si nedaly těstoviny. Má to jednoduché vysvětlení - těstoviny patří Římu, pizza Neapoli a Milán si pro sebe nechal risotto a gnocchi.

Kisses A.

1 comment:

  1. What a lovely trip! A to jídlo a kávičky, mňam..po Itálii se mi stýská, vždy se tam ráda vracím, ať je to do jakékoliv destinace :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...