Photo source: weheartit.com |
Zatím to vypadá tak, že se snažím, aby 2 - 3 jídla z mých denních pěti byla veganská. Tohle složení mi naprosto vyhovuje. V průběhu února bych si ráda vyzkoušela udělat si veganský týden, ale pak se zase vrátím ke svým třem z pěti, protože se necítím na to, abych se vzdávala ryb, mléčných výrobků a ano, někdy steaků.
Nicméně veganská snídaně se stala mým favoritem a pomalu začíná vytlačovat moji klasickou snídani. Ovesná kaše mě baví i proto, že si ji můžete denně nějak upravit, někdy si místo dalšího ovoce dám hrozinky, jindy nahradím mandle kokosem, nebo arašídovým máslem. Dřív jsem přidávala cottage, ale to už se pak nejedná o veganskou variantu.
Když jsem si kaši připravovala poprvé, říkala jsem si, že budu mít hlad, protože tam přeci nemůže být dostatek proteinu a tak jsem začala počítat. Byla jsem dost překvapená, když jsem se dostala k číslu 15 gramů, což k snídani naprosto stačí.
Tenhle recept v sobě tedy kombinuje dostatek bílkovin, vlákninu, zdravé tuky z oříšků, draslík z banánů a skutečně vám dá energii na celé dopoledne (to nejsou jen plané sliby jako v některých reklamách na některé sušenky, které se tváří zdravě ;)
___________________________
INGREDIENCE:
40 g ovesných vloček
200 ml sojového mléka
50 ml vody
lžička chia semínek
1 menší banán
5 mandlí
2 lžičky javorového sirupu
5 malých jahod/50 g borůvek
(jiné ovoce podle chuti)
skořice
POSTUP:
Smíchám vločky, chia semínka a vodu s mlékem a nechám vařit, dokud částečně nezhoustne. Potom přidávám rozmačkaný banán, když má vše dostatečně hustou konzistenci, dám na talíř nebo do misky, navrch pak přijde zbytek: skořice, oříšky, další ovoce a samozřejmě javorový sirup.
A pro různé netradiční kombinace se můžete inspirovat u královny ovesných kaší Kath, i když nabízí převážně neveganské varianty.
Kisses A.
kaši ze sojového mléka si taky občas dělám, ale častěji z toho kravského, akorát vloček dávám víc, ráno jsem vždycky hladová :)
ReplyDeletehodně veganských receptů se mi moc líbí, ale vegankou nebudu stoprocentně nikdy:)
Vypadá to skvěle :)..já jsem veganka(na blog taky občas přidávám nějaké moje kulinářské výtvory) a zatím mi to vyhovuje:)..ryby jsem neměla ráda už jako malá, to samé červené maso (ale samozřejmě taky dost záleželo na úpravě)..skinny bitch mě taky dost nakopla a myslím, že pokud je v potravě vegana zastoupeno všechno, co jeho tělo potřebuje, pak je to velice zdravý zpusob života..těším se na další veganské příspěvky :))
ReplyDeleteovesná kaše je taky moje nejoblíbenější snídaně :) nejradši ji mám s jablky a skořicí
ReplyDeletedoufám že budou další veganské recepty :)
ReplyDeleteja si asi zitra udelam kasi!! je sobota, tak budu mit caS:)
ReplyDeletehttp://sienastyle.blogspot.it/
vegankou se stát nemůžu - miluju maso a mléko, ale ovesnou kaši zbožňuji a v kombinaci s banánem a arašídovým máslem (nebo malinami a arašídovým máslem ) - mohla bych se utlouct!
ReplyDelete