Friday, February 22, 2013

FIT FRIDAY RECIPE: BAKED CHICKPEAS


O svém koketování s veganstvím už jsem vám říkala. Věděla jsem celu dobu, že v úplnosti se tak stravovat nemůžu. Nicméně některé veganské pokrmy se v mém jídelníčku udržely a ten teď obsahuje rozhodně méně živočišných produktů než dříve. Co rozhodně patří do veganského kuchařského repertoáru? Luštěniny!

Zejména pro svůj poměrně vysoký obsah proteinu, ale mají také další benefity, jako je obsah rlzných minerálů, nebo vlákniny.

Já si oblíbila pečenou cizrnu. Je neskutečně snadná na přípravu a našla jsem pro ni hned několik využití - s kouskem zeleniny je skvělá k svačině, a když ji přidáte do polévky nebo salátu, máte báječně zdravé "krutony".

_____________________________________
INGREDIENCE:
balení nakládané cizrny
jakékoli koření podle chuti
(sůl, pepř, různé mixy, pálivé
pasty...)

POSTUP:
Cizrnu slijete. V mističce promixujete s kořením. Já si ji ráda dělám hodně ostrou, takže chilli papričky jsou rozhodně na pořadu dne. Rozmístíte rovnoměrně na pečící papír a pečete cca 45 minut při 200°C. Pokud mám balení, které obsahuje 350 gramů cizrny. Rozdělím si upečenou cizrnu na tři části. Jedna mi obvykle poslouží k svačině a zbytek uklidím do ledničky, abych ji později přidala třeba právě do salátu. V ledničce vydrží, je stále dobrá, i když už není křupavá.

Kisses A.

2 comments:

  1. Zní to skvěle! Zajímalo by mě, v jaké podobě seženu nakládanou cizrnu, bývá klasicky v konzervě běžně k sehnání? Nikdy jsem se po ní nedívala, ale tohle je super nápad:) Díky!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, seženeš ji normálně v konzervách, třeba Bonduel ale i jiné značky :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...