Friday, January 11, 2013

FIT FRIDAY: BETTER ME IN 2013 #1

Minule jsem se rozepsala o tom, jak to udělat, když je Vaším předsevzetím pro tenhle rok být zdravější. Já si dala také pár konkrétních předsevzetí, jak svůj životní styl obohatit. Konkrétně jsem si pro každý měsíc vymyslela něco. Každý měsíc tak budu jeden z Fit Friday věnovat jednomu svému Fit předsevzetí. A pro leden to bylo a ještě je: vyzkoušet co největší množství nových cvičení. A jak jsem si předsevzala, tak také dělám.

Chtěla jsem svoje cvičení trošku obohatit. Přestože jsem cvičení dělala mnoho, už to pro mě byla moc rutina. Byla to samá Jillian Michaels, Mary Winsor, holky z Tone it up! a zase dokola. Rozhodla jsem se to změnit. Popíšu vám zkušenosti s různými cvičeními, se kterými jsem zatím přišla do stiku.

První den nového roku jsem tak začala s Bobem Harperem a jeho Ultimate Cardio Body. Jen jsem stihla docvičit, už jsem ťukala B smsku: "Právě jsem podvedla Jillian Michaels s Bobem Harperem a bože, já toho chlapa miluju!" Takže tahle moje první zkušenost mi potvrdila, že tohle předsevzetí se mi vyplatí. Cvičení je to náročné, přesto máte s Bobem celou dobu dobrou náladu, je navíc roztomilý a to se vyplatí ;).

Mým dalším objevem byla Cassey Ho z http://www.blogilates.com/, takže další den jsem se věnovala kombinaci jejích work outů a skákání přes švihadlo. Vyhovuje mi, že si můžete vybrat přesně to, na co se chcete zaměřit, cvičení si vytisknout, zapnout oblíbený seriál a pustit se do cvičení. A ke cvičení tohohle typu ráda přidávám cardio, takže švihadlo byla jasná volba (40 minut s Cassey a 20 minut švihadlo - ideální).

Třetí den jsem vzala trošku jako výzvu a neskutečně jsem se těšila. Shaun T a jeho Insanity tréninky jsou pověstné. Já si vybrala Insanity Cardio, Power & Resistance. Nejdřív jsem si nemohla zvyknout na  přestávky ve cvičení, ale nakonec jsem pochopila, že to nic neubírá na intenzitě a byla jsem nadšená, už se nemůžu dočkat dalších cvičení z téhle série!

Následoval Billy Blanks a jeho This is tae-bo. Na tae-bo jsem kdysi chodila, takže to bylo takové osvěžení. Je to příjemná změna, výkopy, boxování. Neseděly my ovšem hlasité projevy některých lidí na videu. I když vcelku se mi cvičelo příjemně.

Mým pravděpodobně nejoblíbenějším objevem se asi stal další počin Boba Harpera Yoga for the Warrior! Pondělí u mě bývá dnem, kdy se ve cvičení věnuji něčemu pomalejšímu, zaměřenému na protahování jóga/pilates. Tohle byla o něco složitější jóga než na jakou jsem zvyklá a pravděpodobně bych ji nedoporučila, pokud jste jógu nikdy necvičily (některé balanční pózy jsou složitější), ale já si cvičení zamilovala a cítila jsem se výborně.

Při dalším pokusu s Billym Blanksem jsem konečně pochopila, co mi na jeho videích tolik nesedí! Cvičila jsem jeho Tea Bo Insane Abs a celou dobu se šíleně nudila! Ne, nebylo to tím, že by bylo video nějak extrémně jednoduché, ke konci už mě břišní svaly docela bolely, ale nepřekonatelně mi vadilo monotónní odpočítávání, neustálé opakování pokynů a výkřiky účastníků. Přestože je mi Billy sympatický, jeho videa se asi nestanou mými společníky.

Dalších pár cvičení jsem věnovala své obvyklé rutině běhání a posilování. Chystám se vyzkoušet ještě několik videí Boba Harpera, také hledám nové video Zumby, pravděpodobně sculpt and tone a rozhodně musím vyzkoušet co nejvíc videí Insanity! Až budu mít po zkouškách je v plánu Power Plate, H. E. A. T. a pár dalších cvičení mimo domov, samozřejmě se s vámi podělím o zkušenosti.


Kisses A.

3 comments:

  1. HEAT je super na odreagování a taky jsem po tom celkem zhubla :) já bohužel cvičit v bytě nemůžu, zkoušela jsem Jillian a po pár dnech jsem našla ve schránce lístek od sousedky že si mám najít tělocvičnu a přitim jestli z těch 20min byly 4skákací...:/ no jo důchodkyně co pode mnou kouká celej den na telku :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahoj, mám stejný panelákový problém, takže hledám cvičení, kde se neskáče. Po mém průzkumu to je:
      -- většina posilovacího blogilatese (Cassey je navíc vážně zlatá) plus má video "Shh Cardio" zaměřené přímo na tiché rozehřátí.
      -- výše zmíněný bob harper (jumping jacks jsou tam jednou, dá se to přežít/cvičit snažší neskákavou variantu)
      -- Jillian (Killer Abs 3 a Killer Buns and Tights-- tam jsem cvičila místo těch pár výskoků výskoku jen takovou snadnou variantu)
      -- jakékoli taebo/box atd. -- tam se neskáče vysoko, spíš tak přenáší váha z nohy na nohu

      btw: kdyby ses nechtěla nechat dát, tak ji nech ve schránce lísteček, že to půl hodiny denně snad přežije...

      Delete
  2. jeee díky moc za tipy, ukládám :) vzhledem k tomu, že je to manželka správce a my jsme tu studentíci v podnájmu, nemůžu riskovat :) ale tohle zkusím :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...