Saturday, December 22, 2012

WEEKEND INSPIRATION: GIFT WRAPPING


Nevím jak pro Vás, ale pro mne je balení dárků každoroční odysea. Když už mám konečně vše nakoupené, přichází automaticky ta část, kdy je musíme zabalit. V některých rodinách mají striktně danou barvu balícího papíru, aby ladila se stromečkem. Já mám v tomto směru poněkud volnější režim. I tak ovšem každým rokem vynaložím mnoho úsilí, aby mé dárky vypadaly hezky a vyzařovala z nich příjemná vánoční atmosféra.

Loňské shánění papírů, stuh a mašlí, bych označila za malý Vánoční zázrak. Podařilo se mi v prvním obchodě, který jsem ve Vídni navštívila sehnat úplně vše. Letos jsem hodně rychle vystřízlivěla. Strávila jsem necelé dva týdny obcházením všech možných obchodů, které se tvářily, že by mohly vánoční balící produkty mít. Ve finále jsem se rozhodla, že nejlépe vyšly ty z Mark&Spencer. Než jsem se rozhoupala, balení stuh, na které jsem měla políčeno mi vyprodali a z papírů už zbyly jen ty s Frostym. Vše tedy začalo nanovo. Až v jednom z papírnictvích na okraji Prahy mne osvítila myšlenka, že bych letos mohly být dárky ode mne zabaleny do papíru přírodní barvy a převázány rudou stuhou, hlásající "Merry Christas". A jak jsem si usmyslela, tak se stalo a já bych řekla, že výsledný efekt je v celku přijatelný, že?

A co vy a balení dárků? Jaké máte nejraději motivy na balícím papíru? A jestlipak už máte vše zabalené?

kisses A&B


15 comments:

  1. Je to krásné! :) Já letos balila hlavně do zlatého papíru s puntíkatým vzorem. Mám radši jednodušší balící papíry, než nějaké přeplácané se Santou, sněhulákami a nápisy..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jednodušší balící papíry jsou podle mně TOP, bohužel ti se Santou a celou jeho říší stále převládají a sehnat hezký jednoduchý papír je v dnešní době umění:-D

      Delete
  2. zabaleno ještě nemám :D co se barvy týče, nejvíc se mi líbí jednoduché vzory :)
    mimochodem váš blog je skvělý ! je tak dál :)

    ReplyDelete
  3. Skvělý nápad :) To já jsem dnes koukala všude možně po balicích papírech, ale žádné se mi nelíbily, tak si zítra skočím do DM, tam měli pěkné :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Občas na místech(jako třeba DM) se dají objevit opravdu poklady:-)

      Delete
  4. super nápad :) já jdu na to za chvilku, dokud se nepřižene přítel a nenačape mě :D
    nemesisjournal.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rodinný příslušníci(jsem jeden z nich:-D) občas mají talent připravit se o ten moment překvapení:-)

      Delete
  5. letos jsem to vymyslela podobně, jen mám mintovou stuhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mintová stuha? To zní jako velmi zajímavý nápad na příští Vánoce:-)

      Delete
  6. Balení dárků zrovna moc nemusím. Není to proto, že bych nemohl sehnat vhodný balící papír, ale proto, že mě to nebaví a ani nejde. Minulý rok jsem si dokonce nechal všechny dárečky zabalit od profesionála a ušetřil si tak nejen spoustu času, ale i nervů! :-)
    Letos jsem zvolil jednobarevný, jednoduchý balící papír, nic přeplácaného, je elegantní, dárky v něm vypadají moc dobře a já jsem nadmíru spokojen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naprosto souhlasím s výběrem, občas je třeba razit heslo "méně je více":-)

      Delete
  7. Nádherný!! Přesně podle mého gusta. Mám na blogu podobné, co jsem balila asi před třemi lety (tak když budeš chtít, koukni, jestli se ti budou líbit :-))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...