Wednesday, December 12, 2012

TRAVEL INSPIRATION: VIENNA PART 4/CAFÉ SCHWARZENBERG


Jsou věci, bez kterých se jednoduše neobejdeme, děláme je pokaždé stejně, abychom se vyhnuly slovům jako stereotyp, říkáme jim tradice. Mezi jednu z těch vídeňských patří návštěva Café Schwarzenberg a následná návštěva Albertiny.

Ani už nevím, co nás sem každý rok táhne. No, jsme unesené prostředím, milujeme výhled a u vedlejšího stolku se najde vždycky nějaký ten Vídeňák, na kterého můžeme "dělat oči", já bych nikdy neopustila Vídeň bez toho, abych si dala Kaiserschmarrn, který tu mají výborný. Pak je tu ovšem to velké ALE. No, to ale není zas až tak velké, nebude mít víc než sto osmdesát centimetrů, ale je to bezkonkurenčně nejděsivější číšník, jakého jsme kdy potkaly. Kdo nezažil, nepochopí. Je to číšník, který vám klidně vezme kabát a kamsi ho odhodí, když nefunguje terminál na karty, váš problém, a když požádáte o menší talířek, rozhlédne se po stole, shrne nepoužité vidličky na stůl a podá vám ten, na kterém do té doby ležely. A vy tam tak sedíte a všechno si necháte líbit. V duchu si přísaháte, že mu nenecháte tuzér, ale to také nezáleží na vás, protože jeho nikdy nenapadne pokusit se vrátit. Potkáváme ho tam vždycky. A stejně se pokaždé vrátíme. Zvláštní.

Albertina je kapitola sama pro sebe. Pokaždé mají novou výstavu, kterou je potřeba bezodkladně vidět, vy si ji rozhodně nenechte při návštěvě tohohle města ujít.
A was wearing: H&M cardigan and necklaces, Mexx top, Mango pants, Next shoes

B was wearing: Ralph Lauren sweatshirt, Guess watches and necklace, ZARA T-shirt, Calvin Klein trousers

Kisses A and B

3 comments:

  1. Och tak tohle si budu jednoznačne pamatovat, díky za tip:-) I přes děsivého číšníka..:-D

    ReplyDelete
  2. Jsem jediná komu zní slovo "creepy" líp než "děsivý" ? :D
    A má krásný cardigan!

    ReplyDelete
  3. Konecne nekdo, kdo navstivi poradnou videnskou kavarnu a ne (jako z kopiraku) Hotel Sacher, v domeni, ze pouze zde maji ten pravy a nefalsovany Sacherdortik:) Ve Vidni bydlim, kavarensti cisnici jsou pojmem dost negativnim. V Café Schwarzenberg jich je neprijemnych vic, pred dvema mesici ma anglicka kamoska chtela odejit, pokud jde o obsluhu, byl to pro ni sok:) Jinak chvalim blog:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...