Sunday, December 23, 2012

TRAVEL INSPIRATION: CHRISTMAS NUREMBERG


Když vám někdo navrhne oběd ve čtyřech spojený s vybíráním vánočního dárku, nečekáte, že dojde k překročení státních hranic. O to překvapenější jste, když se tak stane. Muži, kteří umí překvapit, těch si musíme cenit! Pánové se asi rozhodli, že jsme za posledních pár týdnů cestovaly málo. Byly jsme sice lehce nesvé z toho, že se výlet nekonal v naší režii. A naše rozhodovací práva byla minimální. Rozhodnout o výběru restaurace, ani o tom, co dostaneme pod imaginární stromeček, nepatřilo do našich kompetencí. 

Naštěstí se projevil u pánů dobrý vkus (co se týče dárků i co se týče restaurací) a my si trošku rozšířily obzory. A tak jsme obědvali paellu ve skvělé španělské restauraci, kam bysme nikdy samy od sebe nešly, protože přeci "Nebudeme jíst španělské jídlo v Německu" a pili kávu (a my si dopřávaly skvělý dortík) v kavárně na vršku nákupního domu Wöhrl, kam bysme na kávu nešly už vůbec, protože trpíme předsudky ke kavárnám všeho druhu v útrobách obchodů. A najednou nás pánové dovedli na místo celé prosklené, s krásným výhledem a skvělou kávu. I my se můžeme mýlit.

Nakonec jsme si ještě užily svařené víno ze stylových hrnečků. Byl to tříhodinový kolotoč plný zážitků. Když jsme se po dálnici blížili k Praze, dokonce jsme nám to připadalo trochu nereálné, protože jsme byly unavené jak dvě koťata. Ale máme fotodůkazy, takže ten výlet asi skutečně proběhl tak, jak si ho pamatujeme.

Více než jakýkoli dárek, udělal radost ten nápad nás odvézt pryč od každodenních starostí, od reality a ještě nás donutit o ničem nerozhodovat.

B was wearing: Calvin klein coat and trousers, Burberry scarf, Longchamp bag, London shoes
A was wearing: Mango coat, H&M jeans, F&F top, Next shoes, BCBG handbag

kisses A&B

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...