Friday, December 7, 2012

FIT FRIDAY RECIPE: DINNER WITH FRIENDS


Tenhle týden se s B doma moc neohřejeme, přesto jsme si na vaření čas našly, i když v úplně cizí kuchyni. Připravovat jídlo, které by vyhovovalo zdravím standardům a přesto zachutnalo přátelům může být občas problém. Klíčové je nezdůrazňovat, že se o zdravé jídlo jedná, s trochou štěstí si toho ani nevšimnou. Tohle jídlo je navíc perfektní v tom, že nevyžaduje Vaši pozornost a vy se tak můžete nerušeně bavit s ostatními.
_________________________________
INGREDIENCE:
Mrkev
Červená řepa
Červená cibule
Brokolice/růžičková kapusta
Kuře
Bataty
Brambory
sůl, pepř
bylinky a koření podle libosti

POSTUP:
S množstvím tady musíte trošku experimentovat. Jednoduše odhadnout kolik zeleniny budete potřebovat na osobu. Hlavní je mrkev a červená řepa, dodají chuť, pak už můžete jednoduše přidat jakoukoli další svoji oblíbenou zeleninu. Všechno očistit, pokrájet na větší kusy a navrstvit do pekáčku. Nejdřív zeleninu. Na ni brambory. Přidejte svoje oblíbené koření, sůl, pepř a zalijte asi do jednoho centimetru vodou. Úplně navrch přijde okořeněné kuře a bylinky. Vše zakryjte a pečte v horkovzdušné troubě na 180 stupňů hodinu a půl. Pak ještě další asi půl pečte odklopené.

Taková večeře s přáteli se nemůže obejít bez dezertu. My servírovaly řecký jogurt s omáčkou z lesních plodů a hoblinkami tmavé čokolády.

Kisses A and B

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...