Friday, December 21, 2012

FIT FRIDAY: CHRISTMAS TIPS

Dnes to vezmeme krátce a výstižně. Protože si dokážu představit, že všechny (ano, včetně mě) máme milión věcí na práci jako je poslední části vánočního úklidu, vánoční večírky, balení dárků a shánění posledních dárků, takže poslední věc, na kterou máme čas je čtení dlouhých článků. Takže tady je pár tipů, jak se snad bezpečně projí(s)t budoucími slavnostními dny.

1. Nevynechávejte snídani.

2. Vytvořte nějakou zeleninovou variaci, kterou zaplníte alespoň polovinu svého talíře u štědrovečerní večeře.

3. Zaveďte novou tradici a jděte 24. na dlouhou procházku (a 25. také, proč ne!)

4. Dejte si od všeho trošku, ale s rozumem. Francouzky mají teorii, že si od všeho stejně nejvíce vychutnáme pouze první tři sousta.

5. Pomáhejte se vším, divily byste se, kolik se během úklidu dá spálit kalorií. A pusťte si během příprav 24. nějaké rychlejší koledy a při práci se hýbejte do rytmu.

6. Dejte si dezert. Malý, ale dejte si ho.

7. Jezte pomalu!

8. Než si dáte něco dalšího, počkejte! Je to notoricky známá věc že mozku trvá alespoň 20 minut, než si uvědomí, že jsme najedené.

9. Nezapomínejte pít vodu. Hlad je často jen převlečená žízeň.

10. Nic si nevyčítejte, jsou přeci Vánoce!

A jak to vidím já se slavnostní večeří?
Vánoční svátky se hodně točí kolem toho, co se bude vařit. Nás u štědrovečerní večeře čeká carpaccio z červené řepy  následované kachnou na pomerančích a nakonec pošírovaná hruška.

Začít večeři slavnostně upravenou zeleninou nebo polévkou je vždycky dobrý nápad. Nejsou špatné různě upravené žampiony. Normálně bych byla pro to, aby byla hlavním chodem ryba, protože ty jsou báječné, bohužel se u štědrovečerní tabule sejde i pár jejích skalních odpůrců, tudíž bych tady neprorazila, takže jsem vybrala tuhle klasiku. A nakonec dezert. Ty založené pouze na ovoci jsou perfektní. Naše pošírované hrušky navíc vylepším tím, že cukr nahradím stévií. Ale jsou i jiné varianty, dá se připravit flambovaný ananas, o kterém jsem dlouho uvažovala i já, nebo dokonce flambovaný ovocný salát, ten jsem našla, tuším, někde u Jamieho Olivera.

Co budete mít na vánoční večeři vy?

4 comments:

  1. Vaše menu vypadá fantasticky! Jinak taky zastávám názor, že by se o Vánocích mělo dopřávat všechno ale v rozumném množství. :) Hlavně nechápu ty co chtějí v tomhle období držet nějakou dietu, to já bych určitě nedokázala :D

    ReplyDelete
  2. na štědrovečerní večeři budeme mít klasiku - smaženého kapra, bramborový salát a cukroví :) jak celý rok smažená jídla nejím, tak se na toho mastného kapra každoročně moc moc těším!:D

    ReplyDelete
  3. Všechny body ano, kromě práce na tento den. Jakékoliv uklízení u nás nepřipadá v tento den v úvahu :)))
    Krásné Vánoce holky :)

    ReplyDelete
  4. To je škoda, že nebude ryba, no ne ? Já bych doma zase neprosadila něco ehem zdravého. Takže budu mít klasiku kapr s bramborovým salátkem :-) Já mám skvělý metabolismus alá snez co můžeš a nepřibereš ! Tak alespon tohle tak moc řešit nemusím :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...