Sunday, December 16, 2012

FASHION TALK: DECEMBER

Co se oblékání týče, každý měsíc má něco do sebe, což rozhodně platí pro prosinec. Ten je se svou sváteční náladou jedinečný. Navíc kdo by nemiloval tu jedinečnou možnost během pár dní oscilovat mezi trošku hloupými svátečními svetry (nejlépe červenými, protože jaká jiná barva je tak moc vánoční?), které vypadají překvapivě stylově (když se zkombinují s pár jednoduchými kousky jako jsou úzké jeansy) a party oblečením?

Jednou z našich nejoblíbenějších kombinací je zlatá s černou, kterou, nevím proč, tak nějak považujeme za prosincovou party klasiku. A co za boty? Já už jsem dlouho přesvědčená, že lodičky, které mají vánoční nádech, jsou ty od Louboutina, ale vzhledem k tomu, že si ještě nenašly cestu do mého botníku, pravděpodobně budu muset sáhnout po jiné variantě.

V doplňcích tady také jdeme z jednoho extrému do extrému. Když mluvíme o kombinaci černá a zlatá, to, co se mi vybaví jsou jednoduché černé šaty doplněné o (možná až příliš mnoho) zlatých náhrdelníku a perel. A ke všemu ostatnímu? V prosinci si vystačím s jednoduchými hodinkami s koženým páskem a ještě jednoduššími náušnicemi, nejlépe s perličkami.

Existuje trojice materiálů, kterou bych pro prosinec označila za "Svatou trojici" kolem které nejde bez povšimnutí projít, jsou to tvíd, kašmír a pro odvážnější pak samet. Tvídové sukně a sáčka jsou věčná klasika, vždyť Vánoce jsou o tradici, takže troška té klasiky nezaškodí. Svetry a šály z kašmíru zase zajistí, že nám bude na vánočních trzích hezky teplo a díky sametu budeme na vánočních večírcích za hvězdu.

Tohle je pár kousků, které alespoň podle nás zajistí stylový prosinec, ale hlavně je to čas klidu a míru, takže abychom se nemusely zbytečně stresovat co s čím kombinovat, je nejlepší přidat pár takových základních kousků jako jsou obyčejné černé a bílé triko, černé kalhoty, pár kardiganů, kvalitní kabát a jste připravené na vánoční čas :)

Podělte se s námi. Bez čeho se v prosinci neobejdete vy?

P. S: Také máte během prosince mnohem víc "bad hair days" než v průběhu celého roku? Nedělejte si s tím hlavu a radši vytáhněte čepici, my máme zálusk na nějakou pletenou s kožešinovou bambulí ;)

P. S. S.: A ten nejdůležitější módní doplněk je tenhle měsíc úsměv!

Kisses A and B


5 comments:

  1. svetr se sobem bych si přála:))
    ale červenou nenosím ani v prosinci, na ostatních se mi ta barva líbí, ale mně ani trochu nesluší

    ReplyDelete
  2. a ta capica z obrazku je odkial neviete? :) taku presne potrebujem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahle je konkrétně od Patricie Holstein, ale během vánočních nákupů jsem podobné potkávala na každém kroku :)

      Delete
  3. S kašmírovým svetrem naprosto souhlasím! Je to ten nejlepší kousek na zimu! Líbí se mi typicky vánoční svetry, ale kupodivu žádný nevlastním :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...