Sunday, November 18, 2012

WEEKEND ISNPIRATION: FRIENDS WITH BENEFITS




Sedím teď v jedné z kaváren, před sebou mám kelímek s kávou a vlastně si připadám trochu jako Carrie Bradshaw. Tak proč se nerozepsat o vztazích.

Před nedávnem jsem viděla film s názvem „Friends with benefits“, jehož český překlad zní „Kamarád taky rád“. Jsem si jista, že jste ho všechny dávno alespoň jednou shlédly, těm, které ne, stručně přiblížím jeho děj.

V hlavní roli se zde objevili Mila Kunis a Justin Timberlake. Ona pracuje v New Yorku a on pracuje v Los Angeles. Oba v téměř stejném časovém úseku dostali kopačky od svých partnerů, po čemž se Justin přestěhuje za prací do NY, kde se seznámí s Milou. Stanou se přáteli, kteří spolu rádi tráví čas. Jeden večer, kdy se spolu koukají na romantický film, začnou probírat vztahy a zrodí se ona geniální myšlenka. Mohou přeci být přátelé s výhodami! Hlavní motto a neporušitelnými podmínkami tohoto typu vztahu bylo: „No emotionals, no feelings, just sex!“. Po tomto večeru se z Mily a Justina stali přátelé, kteří spolu, pijí, hrají fotbálek, tráví spolu večery a ……. spí spolu. Nebyl by to pochopitelně hollywoodský trhák, aby se do sebe ve finále nezamilovali, rozhádali se a dali dohromady. Klasické klišé: „and they lived hapilly ever after.

Je to přes rok od doby, co se tento film začal dávat i v českých kinech a mnoho mých vrstevníků rozhodně inspiroval. Možná aspiruje na nový fenomén moderního způsobu žití. Velmi často slýchám při běžném rozhovoru s kamarádkou, či kolegyní:“ Jo, je to můj kamarád…s výhodami“ Při čemž poslední slova jsou vyslovovány s šibalským mrknutím a řečeny spikleneckým hlasem.

Když se tak nad ideologií myšlenky „kamarád s výhodami“ zamyslím, uznávám, že opravdu na ní něco bude. Já osobně si myslím, že je to ideální řešení pro jedince, kteří mají svůj denní program nabitý k prasknutí a na aktivity jako randění, seznamování se, nebo hledání svého pana Božského nemají čas. Jediné, co je k tomu potřeba, je člověk, kterého máte rády, ale nemilujete, dostatečně přitažlivý na to, abyste si nemusely představovat tvář Johnnyho Deppa, nebo Brada Pitta a smířit se s faktem, že schůzky budou spontánnějšího rázu. Samozřejmě, někteří se na tento nový trend mohou dívat jako na naprostého zabijáka lásky a staromódní verze vztahů. Nicméně dnešní uspěchaná doba dovoluje málokomu zamilovat se a prožít román, jako například ve filmu „Dirty Dancing“.


zdroj:weheartit.com


Xx A&B

10 comments:

  1. Film se mi vůbec nelíbil, ale jinak tohle téma neodsuzuju, věřím, že mnoha lidem to tak může vyhovovat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Souhlasím, i když film se mi nezdál až tak hrozný:-)

      Delete
  2. takže tvůj ex je po dovolené kamarád s výhodami,že ;)?užij s to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymní, i když to po tomto článku bude znít pochybně, tak opravdu není.

      Delete
  3. Mne film bavil, oba maji jiskru a jsou vtipni. Na druhou stranu si timhle fenomenem nejsem uplne jista, obavam se, ze se stejne jedna strana tak ci tak citove zaplete. Preci jenom kdyz je clovek single, ma dobreho kamarada, se kterym si rozumi v vsem, pritahuje ho a jeste s nim spi, tak se na nej emocne preci jen navaze a co potom, kdyz si najednou najde ten druhy znamost?...
    V teorii to nemusi znit spatne, ale praxe bych se preci jen bala.
    Omlouvam se, ze jsem se tak rozepsala:)

    ReplyDelete
  4. Film se mi líbil, dobrá oddechovka. Jinak co se tohoto "fenoménu" týká, tak je to samozřejmě na každém, mně by to nevyhovovalo, ale chápu, že někomu to vyhovuje naplno. Hlavní je, aby na to měli oba jasný=stejný názor a aby se jeden z nich do toho citově nezapletl...a to jsou pak problémy. Viděla jsem to ve svém okolí a nestálo to za nic.

    ReplyDelete
  5. Sama jsem v takovéhle roli byla, ale bohužel, jak už tomu bývá, tak někdo vždy miluje. ps: články o vztazích mě moc baví ;-) Já bych toho mohla psát stohy a stohy....

    ReplyDelete
  6. Tenhle trend dnešní doby mi přijde opravdu smutný :( Že někdo nemá čas na lásku? Uff. A pokud začnu spát se svým dobrým kamarádek - není to vlastně vztah jen se ho dotyční bojí pojmenovat?
    Verča

    ReplyDelete
  7. nevěřím tomu, že by to mohlo nějak dlouhodobě fungovat.. jak už to někdo zmiňoval, tak většinou jeden začne milovat a je to v háji..
    A souhlasím s posledním anonymem (Verča) že je to docela smutný tohleto..

    ReplyDelete
  8. Úspěšným ženám nic jiného nezbývá. Úspěšné ženy muže potřebují jen na sex, všechno ostatní si zařídí samy. Jídlo, dovolená, kino, procházka...na to všechno mají kamarádku. Na šperky a prádlo si vydělají samy. nikdo jim nedělá nepořádek v bytě, nechrápe, neprotestuje proti rannímu cvičení. Nemusí se nikomu přizpůsobovat. Ale nikdy be mě nenapadlo práci obětovat vztah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...