Wednesday, November 28, 2012

FOODIE TIP: PASTA KRUSTA


Miluji těstoviny. A když se jednou za čas rozhodnu chuť na ně uspokojit, chci, aby byly prvotřídní. Rozhodně domácí, s naprosto jednoduchou omáčkou a troškou parmazánu. Když je navíc restaurace trošku netradičně pojata, tím lépe. Nechápu, že jsme se s kamarádkou domlouvaly dobrého půl roku, že musíme do Pasta Krusta zajít! Tenhle podnik totiž ve Vodičkově ulici vyrostl v době, kdy jsme jen pár metrů odtamtud navštěvovaly hodiny angličtiny. Nicméně tenhle měsíc jsme se konečně odhodlaly, vyrazily a byly nadšené!

Počínaje sympatickým majitelem (který říká, že vařit ho naučila nejpřísnější kuchařka, čímž myslí svoji babička a že se do Prahy přestěhoval proto, že se tu zamiloval nejdřív do jedné signoriny, pak do města a nakonec do našeho piva), vstřícnou obsluhou a samotným konceptem, kdy přijdete do restaurace k jakémusi baru, kde se můžete sami obsloužit předkrmy, pitím, nebo zákusky, samotná objednávka těstovin probíhá u baru, můžete si vybrat z několik druhů samotné pasty a několika omáček.   Naše rajčatová i špenátová chutnaly skvěle. Teď si trošku brousíme zuby na jejich mořské plody.

Neodolaly jsme ani předkrmu ve formě lososa a domácí limonádě. Sezení je v patře u vtipně řešených stolečků, které jsou všechny opatřeny "bylinkovou zahrádkou", takže si můžete jídlo případně dochutit. Připravují tu i snídaně a u již zmíněného baru najdete i pár věcí, které si můžete odnést sebou jako jogurty s ovocem, to vše v prvotřídní kvalitě.

Rozhodně doporučuji sem zavítat a jejich ceny jsou víc než přátelské.

WWW, Vodičkova 15, Praha 1


 Kisses A and B

4 comments:

  1. tětoviny miluju na všechny způsoby, takže tady bych byla jako v ráji:)

    ReplyDelete
  2. Už kolem toho chodím dlouho, musím se někdy zastavit:-))

    ReplyDelete
  3. jako správný milovník těstovin musím vyzkoušet :)

    ReplyDelete
  4. Snědla jsi celou porci :)?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...