Friday, November 16, 2012

FIT FRIDAY RECIPE: KRŮTÍ SE ŽAMPIONOVO-RAJČATOVOU OMÁČKOU


Na podzim jsem závislá na polévkách, to už asi víte, ale nepohrdnu ani omáčkami. Z celkem jasných důvodů vynechávám ty smetanové, ale omáčka se dá samozřejmě stvořit i ve zdravém provedení, tak proč si ji odpírat.

Jako přílohu jsem k tomuhle receptu zvolila jáhly, jsou sice neobvyklé, ale výborné, mají spoustu benefitů a skvěle se hodí k podzimu.
______________________________
INGREDIENCE:
100 g krůtích prsou
150 g žampionů
150 ml rajčatového džusu
1/4 cibule
stroužek česneku
lžička rajského protlaku
drcený kmín
oregáno
sůl, pepř
koření na kuře bez soli
40 g jáhel
lžička kaparů
1 ks sušené rajče v olivovém oleji
(lžička nastrouhaného nízkotučného pecorina)

POSTUP:

Nejdříve si naklepejte maso a lehce si ho nechte z obou stran opéct na suché teflonové pánvi. Dejte na stranu (nemusí být uvnitř hotové). Nakrájejte žampiony a cibulku a dejte je na stejnou pánev. Chvilku restujte. Zalijte rajčatovým džusem, přidejte sůl, pepř, oregano, drcený kmín, prolisujte česnek, přidejte maso a duste několik minut pod pokličkou.

Jáhly připravte podle návodu, osolte, opepřete, vmíchejte do nich nadrobno nakrájené kapary a rajče. Utvořte z nich na talíři kopeček a jestli chcete, posypte trošku sýrem. Pak už stačí jen přidat maso, omáčku a máte hotovo.

KCAL: 311 kcal

Kisses A.

3 comments:

  1. jáhly, krůtí maso i žampiony mám ráda, díky za tip:)

    ReplyDelete
  2. Super, náš zítřejší oběd, akorát si k tomu udělám pohanku, miluju ji:):)Děkuji!:)

    ReplyDelete
  3. mňam! můžu se zeptat kde seženu pecorino v nízkotučné variantě?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...