V US mají takové slovní spojení "comfort food", což je jídlo, jehož konzumace ve vás má vyvolat příjemný pocit a většinou se rovná o jídlo, které není vůbec zdravé. Já věřím, že zdravě se dá uvařit všechno. A takové dobré teplé, lehce pálivé chilli... Navíc jsou luštěniny zdravé a samotné vaření super rychlé. Co víc si pro podzimní večer přát?
____________________________INGREDIENCE:
100 g fazolí ve slaném nálevu (konzerva)
200 g rajčat z konzervy
1/4 cibule
1 větší žampion
stroužek česneku
sůl, pepř
jalapeño paprička*
chilli koření
*já tentokrát použila lžičku omáčky z uzených
jalapeño papriček.
POSTUP:
Na pánvi nasucho osmahnete cibulku a na drobno nakrájený žampion. Přidáte rajčata, fazole, koření, prolisujete česnek a vše necháte chvilku společně vařit, aby se chutě spojily. Případně přilijte trošku vody. Můžete podávat s brambory, celozrnnou tortilou nebo hnědou rýží, já zvolila celozrnný chléb Dr. Staněk.
KCAL: 173 kcal
Tohle jídlo si dnes uvařím. Díky za tvé skvělé recepty :)
ReplyDeletednes jsem si to uvařila a nepovedlo se mi to takhle husté, ale chutnalo mi to :) trochu jsem si teda pozměnila recept (místo konzervy oloupaná rajčata, bez žampionu a chili koření, protože jsem si tam vymačkala pravou papričku a nechtěla jsem si vypálit pusu :)
ReplyDeletemám recepty od vás ráda, děkuju za ně :)