Friday, November 23, 2012

FIT FRIDAY: MY FAV' WORK OUT VIDEOS

Nedávno jsem se během jednoho z Fit Fridays zmiňovala, že nástup podzimu a zimy není důvodem k tomu, abychom se přestaly hýbat. Zařazovat pohyb každý den se pro mě stalo takovou samozřejmostí, že už bych bez něj pravděpodobně ani nemohla fungovat. Dnes se s vámi podělím o svá nejoblíbenější cvičící videa, která ráda zapnu, když se mi nechce vymýšlet nic jiného a některá z nich zapínám pravidelně:

1. Jillian Michaels No More Trouble Zones a Banish Fat Boost Metabolism'
Tyhle dvě cvičení patří do stejné série od Jill. Vyhovují mi proto, že se od ostatních jejích videí něčím liší - délkou. Většina workoutu Jillian Michaels má do třiceti minut, tato dvě jsou hodinová, což je doba, po kterou se chci každý den svému cvičení minimálně věnovat.
Každé je jiné. Ve videu No More Trouble Zones neodložíte činky a pokud ano, tak proto, abyste se věnovaly posilování břišních svalů. Na poprvé se vám možná bude zdát velmi obtížné a bolest svalů po pár následujících dní je zaručena, ale budete mít ze sebe neuvěřitelně dobrý pocit. Efekty jsou zaručeny a na podruhé a na potřetí už vám cvičení přijde celkem jednoduché a užijete si ho. Jediné, co bych vytkla, je hudba, ale ještě jsem snad nenarazila na cvičení, kde by mě hudba potěšila. Když už cvičení znáte, doporučuju zvuk vypnout a pustit si vlastní výběr písniček.
Banish Fat Boost Metabolism je naopak cardio. Hodina poskakování, nějaké prvky z kick boxu a trocha posilování břišních svalů. Nezastavíte se. A na konci se budete cítit výborně.

2. Mary Winsor - Winsor Pilates Accelerated Body Sculpting
Pilates je pomalejší cvičení. Tudíž se hodí na ty dny, kdy jste poněkud líné, skvěle vám protáhne svaly a zapracuje na posilování některých partií. Obvykle ho ale cvičím tím stylem, že už během vysvětlování pozice přidávám opakování, tudíž se obvykle dostanu na dvojnásobek cviků, než je na samotném DVD.

3. Jillian Michaels 30 day shred level 3
Z Jillian jsem si poctivě odcvičila celý její 30 day shred a pokud máte problém přinutit se ke cvičení každý den, vřela doporučuji, ona to udělá za vás. Teď čas od času zařazuji level 3 s tím, že po jeho docvičení si ještě přidám 40 minut na eliptickém trenažéru. Jak už jsem psala, půl hodina cvičení mi nestačí.

4. Tone it up!
Holky z Tone it up! byly mými asi prvními "fitness guru", naprosto jsem se zbláznila do jejich cvičení, obzvlášť ta plážová vám dokáží teď na podzim zvednout náladu! Nejraději mám jejich cvičení na ruce, pak celkové posilování, protahování, valentýnské cvičení, ale těch videí mají moře, stačí se jimi proklikat. Tady je jejich profil na youtube!

5. Zumba Advanced
Nejedná se o nějaké přehnaně těžké cvičení a já ho ani necvičím často, ale když mě přepadne špatná nálada a chuť ke cvičení se nedostavuje, je Beto Perez tím pravím, protože jeho entusiasmus vás zaručeně nabije dobrou náladou (a když ne jeho entusiasmus, tak alespoň jeho břišní svalstvo ;). Délka je trošku kratší, celé video má jen 40 minut, ale lepší než necvičit vůbec.

6. Jillian Michaels Cardio Kickbox
Nejkratší z mých oblíbených cvičení, často mi slouží jako rozcvička před posilováním. Ale rozhodně se zapotíte. A myslím, že v tomhle videu je Jillian asi nejsympatičtější, asi to bude tím, že je to jedno z jejích starších videí.

7. Tracy Anderson Dance Cardio
Když máte chuť na cardio, trošku blbnutí a máte také spoustu energie, tomuhle cvičení se nic nevyrovná!

Jinak co se týče cvičení doma nedám dopustit na švihadlo, tří kilové činky, gumu a eliptický trenažér. Takže se nezapomeňte hýbat, správně jíst a mít dobrou náladu!

Kisses A.

4 comments:

  1. Holky z Tone it up jsou skvělý, taky s nima cvičím :-)

    ReplyDelete
  2. jsi dobrá, že každý den cvičíš tak dlouho :)
    já cvičím často Kardio Kick Box s Jillian, a potom si občas ještě dám 15min Pilates s Denise Austin na břišní svaly. A jindy cvičím některý z levelů ze shredu a nebo six week six pack :)

    ReplyDelete
  3. včera jsem si poprvé zacvičila "no more trouble zones" a máš uplnou pravdu, dneska mě taaak bolí zadek a nohy a břicho a vlastně všechno:D

    ReplyDelete
  4. dnes jsem konečně vyzkoušela Jillian Michaels No More Trouble Zones. Potěšilo mě že je to hodinové video a Jillian neřve jak blázen.
    Uvidíme, jak se budu cítit zítra, ale průběh jsem zvládla bez problémů.
    Děkuji za typy.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...