Friday, November 30, 2012

FIT FRIDAY: KITCHEN EQUIPMENT


Blíží se prosinec, což je měsíc Vánoc a to znamená spoustu času stráveného s rodinou a spoustu vaření. Než se pustím do rad vánočních, chci se s vámi podělit pouze o pár typů na to, co mi denně usnadňuje zdravé vaření.

Sice už tak povětšinou mám přehled o tom, jak vypadá 100 g spousty věcí, přesto se bez digi váhy v kuchyni neobejdu. Občas ji nahradí odměrky. Dost se hodí vědět, kterou odměrku použít na polentu, nebo na mouku, ušetří to spoustu času.

Co se samotné přípravy týče, nedám dopustit na kvalitní teflonovou pánev, na kterou většinou ani nepřidávám vůbec žádný olej. Výjimku dělám pouze tehdy, když připravuji třeba amoletu, to sahám po své další oblíbené kuchyňské vymoženosti - olivovém oleji ve spreji, vytvořím na pánvi pouze tenký film a to úplně stačí. Jedna z mých oblíbených úprav zeleniny je v páře, ale rozhodně nejsem blázen, abych si pořizovala parní hrnec, naprosto stačí taková jednoduchá věc jako pařáček. A u pečení je pak nedocenitelným pomocníkem pečící papír, který vám opět ušetří spoustu tuku.

Už si nějak nedokážu život představit bez čerstvých bylinek, takže když se jejich přísun zastavil ze zahrádky, začaly se mi množit v kuchyni. Váže se k nim i další moje oblíbená kuchyňská pomůcka a tou je hmoždíř, protože netuším, jak jinak bych si se všemi bylinkami a kořením, ve kterých jsem našla zálibu, poradila.

Nesmím zapomenout na uzavíratelné sáčky, které mám vždycky po ruce naplněné sušeným ovocem a oříšky, to když se chystám ven, nemám náladu cokoli vymýšlet, stačí je přihodit do kabelky.

Kisses A.

4 comments:

  1. to jsou super vychytávky, chtěla bych vyzkoušet ten olej sprej, bohužel jsem ho ale zatím nikde neviděla a hmoždíř je na salátové zálivky úplně výborná věc =)

    ReplyDelete
  2. Mohu se zeptat, kde kupuješ ten olej ve spreji?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...