Saturday, November 24, 2012

FASHION TALK: NOVEMBER

S nástupem těch nejchladnějších měsíců se někdy zdá, že slova jako měkké, teplé a pohodlné nahradily módní, chic a stylové. Ale co to vzít z jiné strany a říct si, že měkké, teplé a pohodlné jsou NOVÉ módní, chic a stylové. Upřímně si nedokážu představit stylovější zimu než zabalená do velké šály. Šuplíky v mé skříni přetékají čepicemi, rukavicemi, šálami a šátky. Štendr pomalu ovládly flaušové kabáty a ano, jak se listopad láme do podzimu, přišel čas vytáhnout i kožešinky. 

Je to doba, kdy jsou pěkné kožené kozačky bez podpatku stylově rovny zabijáckým jehlám, takže bychom toho měly pořádně využít. Slovo pohodlí je v tuhle dobu pro můj šatník opravdu klíčové. Pokud se necítíte příjemně ve svém oblečení, něco je špatně. A ten špatný pocit může zabít každý outfit ať už je sebestylovější.
Přidat popisek
Z prvních dvou odstavců se dá odvodit, co se lehce stalo favoritem našich šatníku. Pleteniny ať už ve formě šál, kardiganů, nebo svetrů (nejlépe těch s norským vzorem, ale k těm poskytuje omluvu až prosinec, takže si ne něj ještě budeme muset počkat), hlasujeme také pro černé roláky, protože tenhle měsíc nevypadají jako póza, bez tartanu není možné si podzim ani představit. Jezdecké holínky jsou pravděpodobně tím nejstylovějším obdobím sezóny. Pokud už jste znuděné kalhotami a zase kalhotami, skládaná sukně je to pravé. A pak už jen vše zabalit do flauše a kožešin. :)

Poslední věta je obzvlášť důležitá, protože jestli nějaké stylové pravidlo platí pak to, že na podzim by měly být naše outfity inspirovány cibulí, nebo listovým těstem, pokud chcete nějaké vábnější přirovnání, ne, to není jen rada našich babiček, vyznávají ji Francouzky, New Yorčanky a je to tááák pohodlné. 

Co se týče barev, pořád nás baví bordó a tmavě červená, ale teď, když už jsme se jich stihly namlsat, není od věci se čas od času spustit třeba se světle růžovou, smetanovou, nebo světle šedou. 

A nakonec, jako perfektní tečka, termohrnek do ruky a jste připravené vyrazit.

Photos via wehearit.com, collage by STYLAB
Kisses A and B

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...