Tuesday, October 9, 2012

WE LOVE: JIMMY CHOO IN PRAGUE


And the shoes - Jimmy Choo, Nancy Gonzales, I love her! The immortal sentense, which Nigel said in the Devil wears Prada movie. And the first time I have ever heard about Jimmy Choo. After that I started to be amazed by his shoes. Good news for us all: Prague is gonna have his first Jimmy Choo boutique in Pařížská. Ladies, lucky us!!!

---

A boty Jimmy Choo, Nancy Gonzales, tu přímo zbožňuji. Tato nesmrtelná věta, jenž zazněla ve filmu Ďáběl nosí Pradu byl také první zmínka, kdy jsem se jménem Jimmy Choo přišla do styku. Začala si o něm hledat více informací a jednoduše začala jeho tvorbu zbožňovat. Dobrá zpráva je, že Praha bude konečně mít svůj první butik s těmito úchvatnými botami a najdete ho kde jinde, než v Pařížské ulici. Dámy, měly jsme štěstí!!!


Choo was born in Penang, Malaysia, into a family of shoemakers, who are of Chinese Hakka descent. His family name is Chow but was misspelled on his birth certificate as Choo. He made his first shoe when he was 11 years old.

Jimmy Choo traced his beginnings back to his workshop in Hackney, North London, which he opened in 1986 by renting an old hospital building. His craftsmanship and designs were soon noticed and he came to the verge of international notability when his creations were featured in a record eight pages in a 1988 issue of Vogue. Patronage from Diana, princess of Wales, from 1990 further boosted his image.
---
Jimmy Choo se narodil do rodiny výrobců obuvi. Pravé příjmení je Chow, ale v rodném listě bylo špatně uvedeno jako Choo. Jimmy Choo si toto jméno ponechal. Své první boty vytvořil v 11 letech. 

První zmínka o něm v časopisu Vogue v roce 1986, však první boty, které prodával pod značkou Lucky Shoes, byly na trhu již od roku 1984. V roce 1990 se Princezna Diana z Walesu stala patronkou jeho tvorby. Jeho pracoviště je na adrese Jimmy Choo, 169 Draycott Ave., London SW3 3AJ, Anglie. Od roku 1996 Jimmy Choo spolupracuje s britským Vogue. Jeho první obchod se otevřel v New Yorku v roce 1998.


Jimmy Choo se podílí na projektu na zřízení obuvnického institutu v Malajsii. Jeho boty zazářily například ve filmech Charlieho Andílci, Ďábel nosí Pradu nebo Sex ve městě.







(zdroj: weheartit.com, wikipedia)

xx A&B

5 comments:

  1. Jak já ten film miluju... nejraděj mám ale stejně začátek, jak se cyhstají všechny do práce.. máte to tak taky ?
    O Jimmy Choo jsem si take hodně četla a ty botky jsou úžasné :-)

    ReplyDelete
  2. Jimmyho botičky v Pařížské, no to bude zase podívaná :) ale opravdu asi jen to :D

    ReplyDelete
  3. Z vašeho nadšení by člověk řekl, že se jedná o botky cennové kategorie dostupné všem, já osobně se tak možná podívám přes výlohu, na protivné prodavačky se zničujícím pohledem nemám nervy :D

    Martina

    ReplyDelete
  4. holky nevíte jestli už je otevřeno?

    vacantfashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Otevírá se zííííííítraaaaaa!
    A nebudou tam protivné prodavačky, jednu z nich znám a to je doslova anděl na zemi, ochotná, obětavá....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...