Tuesday, October 16, 2012

TRAVEL INSPIRATION: DRESDEN PART 3/3


A teď další cestovatelská rada, dámy, nastane chvíle, kdy je čas přestat se sobectvím a taháním vašeho doprovodu po nejrůznějších galeriích. Drážďany k tomuhle účelu nabízejí skvělou příležitosti v podobně Die Gläserne Manufaktur. Vyrábí se tady Volkswageny a pořádají i prohlídky, vždy několikrát denně. Možná právě teď zvedáte obočí, ale minimálně architektonické řešení pro vás bude mít své kouzlo.




Skleněná manufaktura má ještě jedno kouzlo, a to se jmenuje Lesage. Tahle restaurace má být údajně jednou z nejlepších v Drážďanech a když už jste zašli tak daleko od centra, byla by asi škoda se tu nezastavit! Jen vynechte dezert, protože je tu ještě pár lákadel.



Neopouštějte Drážďany, dokud není úplná tma, přijít o kouzlo tohohle města, když je osvětlené? Tak to by byla nekonečná chyba! Pokud chcete trošku dobrodružství, vydejte se hledat ve tmě ještě geocache na přehu Labe (už jsem poučená :)). Možná se budete trochu bát (jako já), ale trocha dobrodružství vždycky musí být.



A nakonec, když při všech těch dobrodružstvích zahlédnete svítící kolo nedalekého zábavního parku, neváhajte a běžte! Tady si pořiďte dezert, jejich jablka v čokoládě jsou skvělá, kupte si lístek na ruské kolo a štěstíčko. Tímhle způsobem může být váš výlet do Drážďan idylicky zakončen, sice budete pravděpodobně promrzlí, ale cestou k autu určitě najdete místo, kde vám prodají čaj do ruky a vy si uvědomíte, že každý dokonalý den musí skončit.




Kisses A.

7 comments:

  1. krásný fotky, plus docela provokativní, když sním o tom, že jednoho dne navštívím německo:D vím, že je to v podstatě za humny.. ale zatím nebyla příležitost a finance(

    ten stánek se sladkým je úžasnej!

    ReplyDelete
  2. Drážďany jsou potmě podle fotek opravdu okouzlující :) Tvůj článek (články) mě přesvědčil, že se tam určitě musím podívat :)

    ReplyDelete
  3. Drážďany jsou nádherný, hlavně v období před Vánocemi...moc hezké fotky!

    ReplyDelete
  4. Krásně napsaný všechny 3 části! Pověru s trabantem neznám, ale zase nešlapu na hranatý kanály - nosí smůlu :D
    V Drážďanech jsem byla asi dvakrát, ale bohužel jenom nakupovat s kamarádky mamkou..

    ReplyDelete
  5. Drazdany mam moc rada :) Byla jsi tam behem tydne nebo o vikendu? Nevis, jestli maji obchody v centru behem soboty otevreno?
    Martina

    ReplyDelete
  6. Vážně krásně zpracované :)

    ReplyDelete
  7. Drážďany jsou moje srdcovka. :) Už za měsíc zase...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...