Monday, October 15, 2012

TRAVEL INSPIRATION: DRESDEN PART 2/3


What else should follow the lunch than long walk. But before you do that make a quick stop at Pfunds Molkerei which is known to be the most beautiful dairy shop in the world. There is big plausibility that you wont resist and you'll buy little something for your dearest back home. And by my humble opinion this belongs to traveling.
---
Co jiného by mohlo následovat po obědě než pořádná dlouhá procházka. Snad jen jestli se nacházíte v části Neustadt, nenechte si ujít zastávku ve Pfunds Molkerei, sice se nevyhnete davu turistů, ale tohle není zapsáno v Guinessově knize rekordů jako nejkrásnější mlékárna světa náhodou. Pravděpodobně se ani nevyhnete nějakému tomu nákupu pro své drahé doma, ale to už k cestování patří. (A nezapomeňte si všimnout všudypřítomných trabantů - znáte tu pověru, že vždycky, když potkáte trabant, musíte si poskočit? Ano, já skákala celý den.)

After this small excursion it's really time for walk. No matter which bank of Donau you'll choose they both are equally beautiful and full of relaxing people. Just join them and enjoy beautiful weather!
---
Po krátké odbočce zpět k procházce a k té se naprosto skvěle hodí libovolný břeh Dunaje. Škoda, že takovou úžasnou zónu plnou relaxu lidí na bruslích, kolech nebo v běžeckém nemůžeme mít v centru Prahy. Odsud se skýtají jedny z nejkrásnějších pohledů na město a pokud budete mít štěstí, potkáte tu také bleší trh ;)





In no time (ok, maybe in hour and a half in our case) you'll reach old town again. It's suddenly full of tourist so it seems to be good idea to continue in morning program with some more culture, we chose Albertinum, where modern paintings are on display.
---
Procházkovým stylem se tak můžete dopravit zpět do centra starého města (což může trvat dvě hodinky, pokud se to rozhodnete brát kdejakou oklikou). Stačí projít pár uliček, které jsou turisty zaplněné k prasknutí a plné zaručeně místní kuchyně, což je přesně ta doba, kdy oceníte, že jste se na oběd vzdálili od centra. My se rozhodli pokračovat v dopolední kultuře a tentokrát se vydat za obrazy poněkud mladšího data do galerie Albertinum. Zdejší sbírky už nejsou tak oslňující jako ty ve Zwinger, nicméně každý si tu najde to svoje. Teď vám dám jednu radu, když se za vámi dveře galerie zavřou, nekoukejte za žádnou cenu na hodinky, mohly byste totiž zjistit, že už za sebou máte větší kus odpoledne a to na jednodenních výletech nebývá vítaná novinka.




If you'll check your watches after the tour you might find out that the most of the afternoon is gone! And it might make you little bit sad which is good time to cheer yourself up with something sweet. With Emil Reimann you wont make a mistake. They have several branches around city and food (especially sweet stuff) is excelent. And don't forget to buy stolen, your family back home will appreciate it, believe me.
--
No, ale pokud jste neodolali, na ty hodinky se přecijen podívali a trošku posmutněli, asi to bude chtít něčím vylepšit náladu a to se jednoznačně nabízí něco sladkého. Pokud chcete vsadit na jistotu zamiřte do jedné z poboček společnosti Emil Reimann. Zaručeně si pochutnáte na čemkoli pečeném, kávu nemají vůbec špatnou, připravují tu čaje značky Eilles a také tu pořídit další věc, bez které byste z Drážďan snad neměli ani vracet, a sice štolu. 






With something sweet and hot beverage just find yourself some spot to sit. In this part of the day I always write postcards. One postcard to be percise - to my great grandma. I couldn't break this tradition. There is only few more hours to go. So plan very carefuly where to spent them!
---
Pokud jste ukořistili teplý nápoj a něco na zub, stačí najít vhodné místo, kam se usadit a začít s příjemnou dovolenkovou povinností - psaním pohlednic. Abych pravdu řekla, píšu pravidelně jedinou svojí prababičce a je to neporušitelná tradice. Teď už stačí jen zauvažovat nad tím, že máte posledních pár hodin a velmi pečlivě naplánovat, jak s nimi naložíte.



To be continued

Kisses A.


10 comments:

  1. ty pomalovaný trabanty jsem viděla v berlíně, byly jich tam plný silnice :D
    do Drážďan bych se moc ráda někdy podívala, Německo mám ráda :)

    ReplyDelete
  2. Opět výborný článek! Mám najednou tak velkou chuť cestovat... a to s tím trabantem sjem nevěděla, to je dobrý :D

    ReplyDelete
  3. Nechci znít jako rýpavý, hnusný anonym, ale v Drážďanech protéká přece Labe a ne Dunaj :) jinak moc hezký článek, také plánuji do Drážďan v nejbližší době výlet.

    ReplyDelete
  4. Odkud jsou prosím ty krásné kozačky?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty kozačny jsou z německého Deichmanu, ale z loňské sezóny.

      Delete
  5. boží fotky a ty kozačky jsou vážně skvělé!

    ReplyDelete
  6. Myslím, že není nutné natahovat 1 jednodenní výlet na 3 posty.
    Cali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nutné to třeba není, ale udělat se mi to tak chtělo.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...