Sunday, October 14, 2012

TRAVEL INSPIRATION: DRESDEN PART 1/3


I can't help myself and have to wonder whether there is something more perfect than travel in the middle of fall. Even the travelling by car itself happens to be much more enjoyable as you can watch that beautiful scenery of mist, colorful leaves with the final touch of rising sun.
---
Protože je podzim a protože za údolími naplněnými mlhou (tak hustou, že by se dala krájet), za silnicemi zasypanými barevným listím a krásnou hodinku čtyřicet od Prahy je jedno přenádherné město, podle některých nejkrásnější v Evropě, byla by věčná škoda tam nevyrazit. Kdo uhádl, že mám na mysli Drážďany? Podzimní cestování je dokonalé v tom, že samotná jízda autem se stane právě díky podzimní scenérii krásným zážitkem.


What I Wore: H&M scarf, cardigan and jeans, C&A jacket, Longchamp handbag


This time our destination was in the middle of Saxony. Yes, I am talking Dresden. According to some people - the most beautiful city in Europe. My day in the new city always starts with a cup of coffee. No exceptions. And walk through old town.
---
Mám systém na návštěvy evropských měst, který se nemění. Začíná to kolem deváté ráno kávou a tak jsme to udělali i dnes. K té neodmyslitelně patří první procházka historickým centrem. Vlastně je to nejlepší systém pro podzimní výlety, všechno je hned hezčí, když si můžete ruce hřát o teplý kelímek. Máte tak spoustu času postávat na SchlossplatzuTheaterplatzu, kochat se budou Semperopery, užívat si výhled na Drážďany z Brühlské terasy v době, kdy je město ještě téměř liduprázdné, protože turista, jak je známo, je tvor líný a jeho první exempláře jsou k vidění až kolem pozdějších hodin.






However you can't stop time so as soon as you finish coffee and walking. It's time to get started with real "tourist pleasures" such as... visiting galleries. Our first choice was Zwinger with Alte Meister Gallery. Palace is absolutely breathtaking by itself and inside there is small treasure in form of La Tour, Raffael, Rubens and many more! Believe me, you shouldn't miss this one!
---
Nicméně Drážďany jsou nabité věcmi, které byste měli vidět. Pro nás byl první zastávkou palácový komplex Zwinger a přesněji jeho sbírka Alte Meister, tedy výstava starých mistrů. Smutné je, že když tak poletujete mezi obrazy, nestačíte dýchat mezi Rubensem, La Tourem, Velázquezem, Raffaelem a mnoha dalšími, ani se nenadějete a je poledne!




And suddenly in no time - noon is here. And time to start looking for something to eat. We chose to go the the other bank of the Donau for this part of our trip as Neustadt is full of little streets fulfilled with small restaurants where locals hang out. More precisely we chose Curry & Co, well they serve only one local dish which is würst but in so cool way and there is that small benefit - they serve bio vegan variant which means saved calories, ladies ;). Super nice waiter Daniel might ignore fact that you don't want any fries but no worries, you'll get bag so you can save them for later for you companion. :)
---
Také někomu při tom slově cvaklo v hlavě to samé co mě? Ano, je čas myslet na oběd (na objevování neznámého člověk potřebuje energii, to dá rozum)! Tentokrát jsem byla na tuhle část předpřipravená, protože byl víkend a vodítku k dobrým podnikům v podobě místních se nedá až tak moc věřit. Za jídlem jsme vyrazily přes most do Neustadt, kde se ve spleti uliček nachází milión a jeden podnik, kam místní často vyrážejí. Velkou součástí místních je Kebab, který je tady už tak trošku tradiční, já ho ovšem neplánovala zařadit do našeho dne.

Moje volba padla celkem jasně na Curry & Co. Würsty coby místní specialita s tím malým a velmi příjemným benefitem pro mě, že servírují také bio veganskou variantu, což, ano, dámy, znamená ušetřené kalorie ;) a všeobecným příjemným benefitem, že se nenacházíte na turisticky exponovaném místě, kde byste se jen rozčilovali. Sice se setkáte s tím, že super milý číšník Daniel bude ignorovat fakt, že nechcete hranolky, nicméně ty vám později bez potíží zabalí sebou (on je váš doprovod třeba ještě docení, nebo za další dvě hodiny dojdete k názoru, že nic není tak hnusného jako studené hranolky a radši je vyhodíte). A myslím že z fotem sami poznáte, že tohle místo má dokonale jedinečnou atmosféru!







To be continued...

Kisses A.

9 comments:

  1. Nádherný článek :) Také si přeji podívat se do Drážďan, teď ještě více než kdy dřív :)
    Fotky jsou moc krásné a všude ti to nesmírně sluší ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rozhodně to stojí za to! Nám se vůbec nechtělo odjet, což mělo za následek, že jsme do auta nasedali až v jedenáct. Děkuju mockrát :)

      Delete
  2. To je vážně krásné město ! :-) Nevíš o nějakém tak krásném v ČR ? Sluší ti to moc a líbí se mi jak píšeš ! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc :) No, napadá mě jedno, o kterém jsem v téhle rubrice psala dřív, Krumlov: http://www.thestylab.com/2012/08/traveling-inspiration-krumlov-day-1.html

      Delete
  3. vypadá to krásně :) Do Drážďan se chystám klasicky na Vánoce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já mám Vánoce více spojené s Rakouskem, takže tam u mě vede Vídeň a Salcburk :)

      Delete
  4. krásný fotky! všude ti to moc sluší:) a odkud máš ty krásný boty?

    ReplyDelete
  5. a co kešky, hledali jste? :D

    ReplyDelete
  6. tyhle články z cest mě moc baví, umíš je psát tak hezky čtivě:))
    curry wurst jsem ochutnala v berlíně, ta curry-kečupová omáčka byla moc dobrá, a to jinak na klobásy vůbec nejsem:D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...