Wednesday, October 3, 2012

MUSING: QUIDE TO PERFECT FALL #1



I hope noone is bored with fall enthusiasm, which took over this blog these past days because it's about to continue. Today I'll share with you one of my biggest secrets and one of the reasons why to love fall! This is my tradition. Whenever I feel like fall really started there are two things I have to do - read Jane Austen and drink very special thing. TEA. But not some boring tea. This one is realy SPECIAL!

You need large mug, this one doesn't come in small ones you want it to last for a while. Main ingrediants is strawbery flavoured black tea. You can get it in every store which specialises on teas. (I bought mine in Nuremberg this time.) Add hot water but do not fill more than half of the mug with it. Rest is for milk. And last touch of perfection - honey! Add as much as you like.

And now just sit whenever you feel comfortable, open your favorite Austen and enjoy that peacefull moment with the first sup.

---
Doufám, že ještě nikoho nenudí ten podzimní entusiasmus  který na našem blogu zavládl, protože ještě bude pár dní pokračovat. Dnes se s vámi chci podělit o jednu svou tradici. Nepostradatelnou součást mé podzimní romance, ke které se uchýlím vždycky, když se listy začnou zbarvovat, podzim je cítit ve vzduchu a sluneční světlo získá ten zvláštní nádech, který vidíte jen na podzim. Jsou to dvě věci, které pro mě k sobě neoddělitelně patří - čtení Jane Austenová a usrkávání jednoho velmi speciálního nápoje.

Je to čaj. Teď jste pravděpodobně znudění, ale tenhle čaj je víc než speciální. Chutná jako podzim. Připravte si opravdu velký šálek, tenhle čaj se do malinkých nedělá (chcete, aby vám vydržel). Hlavní ingredience, kterou potřebujete, je černý čaj s jahodovou příchutí. Je k sehnání v kterémkoli obchodě, který se specializuje na prodej čajů (já si letos ten svůj pořídila během návštěvy Norimberku, takže má pro mě každý šálek ještě další nostalgický nádech). Zalijte něco málo přes polovinu hrnku horkou vodou. A teď přijde trocha té alchymie - dolijte mlékem a přidejte med, tolik, kolik ho máte rádi. Zní to jednoduše, ale chutná fantasticky. 

Teď si jen najděte pohodlné místo, otevřete svou oblíbenou Austenovou (dobrá, jiná klasika je také povolena) a ochutnejte první doušek. Už nikdy nebudete chtít, aby podzim skončil.

Kisses A.

18 comments:

  1. jeeee, boží! černý čaj s mlíkem si dávám často, ale jahodový jsem ještě nezkoušela, jdu do toho :) akorát zrovna čtu Zolu... na podzim se hodí něco drsnějšího :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě ho vyzkoušej, myslím, že budeš nadšená.

      Delete
  2. Znám znám. Ale musím říct, že mi to nechutná. Je tedy pravda, že jsem ho měla asi tak před 8 lety, černý čaj s mlékem, a tentkrát mi to tak nebodlo, že už sem to nikdy nezkoušela. Čaje bez mléka ovšem miluji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pravda je, že tohle má tak specifickou chuť, že to nemůže chutnat každému. :-)

      Delete
  3. tak tak, tohle dělá podzim, podzimem! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má malé podzimní rituály.

      Delete
  4. podzim bez čaje si představit neumím...a vlastně ani jiné roční období, ke snídani konvička neodmyslitelně patří:))
    a čaj s mlékem mám moc ráda, hlavně v podobě Chai Latte:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čaj je pro mě také celoroční záležitost, ale tenhle konkrétní jen podzimní/zimní.

      Delete
  5. teda, ty jsi romantik! ale jinak souhlas! u mě je to jen trochu v jiné verzi - zelený čaj a nějaký Beatles životopis nebo Bukowskiho básničky :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobře, přiznávám se, máš pravdu, trochu jsem :D

      Delete
  6. Čaj s mliekom chutí skvelo, aj ja to tak praktizujem - na jeseň, v lete, celý rok :)) A Jane Austen komentár ani nepotrebuje :))

    ReplyDelete
  7. Dobrý tip na čaj!! Vyzkouším! Nicméně s Austenovou to moc slavně nevidím, sáhnu po básničkách :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě zkoušej. Doufám, že bude chutnat :-)

      Delete
  8. Zbožňuji Jane Austen! A čaj také! I když dám asi přednost horké čokoládě;)... Přeji krásné podzimní dny

    A

    ReplyDelete
  9. Je mozne ze se mleko pri naliti do horkeho caje jakoby zdrcne :-(?
    V.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to možné, pokud používáš vyloženě ovocný čaj, jsou totiž kyselé a pak se mléko zdrcne.

      Delete
    2. Takže je určitě lepší koupit sypaný?
      Moc děkuji za odpověď. Ráda bych tenhle receptík zkusila :)
      Verča

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...