Saturday, October 20, 2012

MUSING: GUIDE TO PERFECT FALL #3 FALL READS

Už jsme trošku psali o tom, co během perfektního podzimu nosit, co pít, ale k podzimu neodmyslitelně patří také víkendy, kdy se vám nechce vystrčit nos z peřin a na takové týdny se hodí mít zásobu seriálů, knížek, nebo nejlépe obojího. Pojďme začít těmi knihami. Prozradíme vám svoje nejoblíbenější pro tohle období a budeme rády, když uděláte to samé :)


1. Jonathan Strange a pan Norrell - Sussana Clark, protože nic k podzimu nejde tak moc jako Anglie, trocha tajemna a humoru./  2. Bídníci - Victor Hugo, protože bez klasiky se na podzim neobejdete./ 3. Gentlemani z Harvardu - Erich Segal, protože občas máme náladu na něco trošku realističtějšího./ 4. Lesk a bída kurtizán - Honoré de Balzac, protože právě na podzim jsou dojímavé příběhy mnohem dojímavější./ 5. Noční hlídka - Terry Pratchett, protože občas potřebujeme ještě více tajemna, ještě více břitkého humoru a vždycky potřebujeme víc Samuela Elánia!/ 6. A Little Princess - Francis Hodgson Burnett, protože schopnost hlavní hrdinky zhmotnit své sny je kouzelná a příběh tak podzimně smutný./ 7. Dracula - Bram Ctoker, protože se občas chceme trošku bát/ 8. Cantervillské strašidlo a jiné prózy - Oscar Wilde, protože je to pan Wilde a nikdo nevypráví tak jako on!/ 9. Nebezpečné známosti - Chaderlos de Lanclos, protože  když už jsme se báli, zasmáli se a poplakali si, nezaškodí přečíst něco s trochou intrik a erotiky./ 10. Řada nešťastných přhod - Lemony Snicket, protože pak přijde čas podzim opět trochu pohádkově odlehčit a tahle série knížek je taková srdeční záležitost./ 11. Hannibal Zrození - Thomas Harris, protože nikdo nás neznervózní tolik jako mladý Hannibal./ 12. Paulo Coelho - Vítěz je sám, protože se občas hodí odskočit si od podzimu do Cannes.

Zdaleka to není všechno, ale nechceme vás zahltit příliš. A teď je řada na vás - co byste doporučili vy?

Kisses A and B

3 comments:

  1. Vždycky potřebujeme víc Samuela Elánia, ano ano:-) Já si Anglie užívám s Případy bratra Cadfaela, které jsou tak dokonale idylické, že mi vůbec nevadí, jak daleko je to od reality:-) A myslím, že budu muset konečně zkusit ty Gentlemany z Harvardu..

    ReplyDelete
  2. Podzimní odpoledne trávím s Vampire diaries, Gossip girl a když chci knížky tak jedině se zázvorovým čajem :) Knížky jsou Obraz Doriana Graye, 13 minut od Coelha a nebo skončím u Pottera a Fénixova řádu :)

    ReplyDelete
  3. Momentálně čtu poslední díl Písně ledu a ohně, ale moje srdcovky na podzim (tzn. ty, co můžu číst znovu a znovu) jsou Černobílý svět, Den trifidů a Harry Potter. Co naopak nesnáším je právě ten Coelho, připadá mi hrozně pokrytecký a mám z jeho knih takový levný dojem - hluboké myšlenky, které jsou zároveň líbivé a pro masy? :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...