Friday, October 19, 2012

FIT FRIDAY RECIPE: STUFFED PEPPERS


Na podzim nás přirozeně opouští chuť na lehké saláty, toužíme spíš po polévkách, nebo omáčkách. Né vždycky se to musí rovnat chybě v jídelníčku (možná se s vámi někdy v budoucnu podělím o zdravou svíčkovou), dnes ale zatím recept, který jsem si vymyslela pro tyhle dny, navíc obsahuje moji nejoblíbenější podzimní zeleninu - růžičkovou kapustu a houby, kterými mě teď děda zásobuje po každém víkendu na chalupě (dají se ovšem nahradit i žampiony).

Navíc mi celé to jídlo připadá domácí, pohodové, prostě podzimní. Dalším plusem je fakt, že se jedná opět o recept z mé oblíbené kategorie - dejte vše do jednoho pekáčku a nechte péct, zatímco můžete dělat něco úplně jiného. Ve finále ještě zjistíte, že to, co má být jedna porce není možné zkonzumovat :D

____________________________
INGREDIECE:
100 g mletého vepřového masa healthy living
(s nízkým obsahem tuku) - dá se nahradit
sojovým granulátem
50 g lesních hub (nebo žampionů)
1 velká nebo 2 menší bílé papriky
100 g růžičkové kapusty
150 g brambor
150 ml rajčatového pyré
lžička ajvaru
stroužek česneku
sůl, pepř, mletá paprika (nejlépe uzená),
drcený kmín
všemožné bylinky
lžičku olivového oleje

POSTUP:
Smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenými houbami, osolte, opepřete, přidejte kmín a trošku mleté papriky. Bílé papriky si rozkrojte na poloviny a očistěte. Naplňte je masovou směsí a položte je do menšího pekáčku. Očistěte růžičkovou kapustu a rozkrájejte na poloviny, také přidejte do pekáče. Brambory nakrájejte na menší kostičky a přidejte k ostatnímu. Dále smíchejte rajčatové pyré se lžičkou papriky, ajvarem a česnekem. Co možná rovnoměrně přelijte omáčku přes naplněné papriky. Brambory a kapustičky osolte, opepřete, pokapejte je lžičkou olivového oleje. Vše podlijte 100 ml vody. A nakonec ještě navrch rozházejte oblíbené bylinky (s těmi nešetřím, brzy už přísun čerstvých nebude). Přikryjte alobalem a pečte přibližně 25 minut při 200 stupních.

KCAL: 359

Kisses A.

2 comments:

  1. Tak tohle určitě vyzkouším, takové recepty jsou k nezaplacení!

    ReplyDelete
  2. Tak toto se mi hodně líbí! Dala bych si! Vyzkoušela bych, ale pan M nemá rád papriky :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...