Wednesday, October 10, 2012

CLOSET CONFIDENTIAL: JEANS

Photo via wehearit.com
Určité kousky se během posledních pár desetiletí staly takzvanými stavebními kameny našich šatníků. Ano, každá bychom měly mít jednoduché bílé a černé tričko, bílou košili, černé sako, cardigan v hezké barvě, malé černé, klasické lodičky... a džíny. Milujeme je a zatracujeme zároveň. Důvod, proč je milujeme je nasnadě - když ráno stojíme před šatníkem, není nic jednoduššího, než vytáhnout staré džíny. Nenávidíme je proto, že podobným dilematem pravděpodobně každé ráno prochází polovina populace. Nikdy jsem nebyla nadšenou džínovou fanynkou. Vlastně jsem poslední rok džíny nevlastnila.

Nicméně jak jsem se pustila do přebudovávání svého šatníku. Zdálo se mi, že právě tady je jeho slabina. Což opět dokazuje to, že "základ šatníku každé ženy" nebyl vybrán náhodně. Nebudu se rozepisovat o tom, jaká je džínová historie (ano, všichni víme, odkud se tenhle kus oblečení vzal, což je obvykle také největší palebná zbraň jejich striktních odpůrců).

Chci psát o něčem docela jiném. Je pár funkcí, které by džíny měly splňovat a na které bychom se měly dívat při jejich nákupu. Vzhledem k tomu, že se shodneme, že většinou je ze skříně vytáhneme ve chvíli, kdy chceme mít volno od složitých outfitů, měly by být pohodlné. Ale i v takový den chceme pořád dobře vypadat, takže by nám měli perfektně sedět. 

A pak už samozřejmě nastává otázka, které si vybrat. Chceme cigaretové, skinny, super skinny, boyfriend, boot cut... Dále se do toho samozřejmě zamotá ještě ta věc s pasem, který můžeme mít regular, snížený, zvýšený nebo vysoký. Ještě nejsme u konce - musíme si taky vybrat kýženou barvu džínoviny a případně se rozhodnout, jestli je chceme mít trošku odrbané. Už se nechci zaplátat do oblasti aplikací, které se džínovým světem šíří jako mor. 

Když vyrážíme do obchodu na lov džín, všechny už máme samozřejmě jistou představu, což se může stát samozřejmě kamenem úraze, pokud si, stejně jako já, vyvzpomenete, že chcete skinny legs, tmavou barvu (pokud možno nikde ošoupané) a regular pas (nikdo nechci pochopit, proč vám ty se sníženým pasem připadají otřesné). Nicméně věřím, že u takovéhleho kousku, který vytahujeme poměrně často, někdy se k němu ipírají naše poslední naděje a chceme, aby nám slušel se vyplatí pátrat a neslevovat ze svých nároků. Nezáleží na ceně, ale na tom, jak se v nich cítíte. Možná vás to bude sát několik plných náručí džínu odnešených do kabinky, než narazíte na ty pravé, ale stojí to za to. Pátrejte.

Budu trošku vlezlá a zeptám se: Jak si představujete ideální džíny? Kolikery vlastníte a jak často je nosíte? Nebo jste jejich skalními odpůrci?

Kisses A and B

23 comments:

  1. Nevlastním, nenosím, nesnáším:-)) Ale můžou vypadat i dobře, to zase jo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hodně dlouho jsem k nim zaujímala stejný postoj :D

      Delete
  2. Já mám teď momentálně čtvery které mi sedí dobře. Jinak asi 10 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tohle je takový věčný džínový problém, mám známé, které mají džínů plný foch ve skříni a tvrdí, že žádné nemají.

      Delete
  3. Asi 5 let jsem zadne drziny ani nevlastnila. A to prave proto, ze moje naroky byly strasne vysoke - zvyseny pas, cigaretove, neosoupane, trochu strecove, tmave, bez aplikaci, s jednoduchymi kapsami. A taky aby vlastne nevypadaly tolik jako dziny. Mela jsem pocit, ze takove neexistuji. Pak jsem na ne minuly tyden uplnou nahodou narazila v cerne barve a ted jsem stastna!

    ReplyDelete
  4. Já teď mám jen dvoje, co nosím. Oboje jsou černé, jenže jsem teď zjistila, že mi obyčejné modré celkem chybí, a tak sháním tmavomodrý, neodrbaný a nevyšisovaný, ideál mám v jedněch, který jsem koupila tak před pěti roky ve Švédsku (bohužel se už rozpadly), jenže na tu barvu jsem v Čechcách prostě ještě nenarazila. A jiná modrá se mi fakt nelíbí a jinou nechci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak budu držet palce, abys vytrvala ve hledání :)

      Delete
  5. Supr článek, moc za něj děkuju..ještě bych se chtěla zeptat nevysvětlily by jste mi prosím jaký je rozdíl mezi jednotlivými typy..cigaretové, skinny, super skinny, boyfriend, boot cut...co vlastně znamenají..děkuju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju. Cigaretové jsou rovně střižené, skinny se zužují na lýtku a super skinny naprosto objímají nohu, skoro jako legíny, boyfriend jsou džíny, které opravdu vypadají jako vytažené z přítelovy skříně, takže široké nohavice, nižší sed a boot cut jsou klasické zvonáče :)

      Delete
    2. supr mockrát děkuju:)

      Delete
  6. takové jaké popisuješ mi přijdou vkusné...ale s ohledem na to, že se v českých obchodech skoro žádné nevyskytují nemám aktuálně ani jedny :(

    ReplyDelete
  7. Nevlastním, ale ráda bych :) Normálně, světlejší modrá, neodrbané, s vyšším pasem, skinny :)

    ReplyDelete
  8. Vlastním troje. Světlý - ty moc nenosím a ani nevím proč. Boyfriend - ty si vezmu jenom občas. Jako poslední mám černý skinny s vysokým pasem a ty nosím nejčastěji. Nicméně poslední dobou jsem na všechny nějak zanevřela. Nosím teď normální kalhoty nebo sukně a džíny byly odsunuty do pozadí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já mám momentálně černé a tmavé, oboje skinny. Světla džínovina mě nikdy moc nepřitahovala.

      Delete
  9. mam perfektni wranglerky model jess, v cerne barve...jsou super, pohodlne, pruzne-ale pritom drzi tvar, a s vyssim pasem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak takhle přesně u mě zní ideální džíny :)

      Delete
  10. já své ideální ještě hledám, i když těmi, co teď nosím jsem se hodně přiblížila :) btw. hezky napsáno!*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslím, že ty moje jsou spíš taky takové přiblížení, no uvidíme, co mi další nakupování přinese.

      Delete
  11. a kde kupujete vy idealni dziny?

    ReplyDelete
  12. Pravdivý článek :-) Já vlastním dvoje - jedny tmavě modré a jedny černé. Nosím je poměrně často, takže si i často kupuju nové, protože je opravdu unosím. Nejraději mám ty úzké, sice nejsou na můj typ postavy asi nejvhodnější, ale cítím se v nich prostě nejlíp, pas volím raději zvýšený :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...