Monday, October 29, 2012

BEAUTY DEPARTMENT: WRINKLES, LOVE THEM OR HATE THEM?



Nedávno jsem se při svém obvyklém ranním kosmetickém rituálu zarazila. Něco bylo jinak, ale já nemohla přijít na to co, vlasy jsem měla stažené jako obvykle a na fakt, že je mám v zimních měsících o pár odstínu tmavší, jsem si za ta léta už stačila zvyknout. Ten den jsem dokonce i spala podle normy, takže kruhy pod očima to také nebyly. Pak jsem ovšem zaostřila na tu malou ještě nepatrnou vrásku v oblasti čela. Zmocnila se mne panika. Vrásky? Vždyť mi ještě nebylo  22! (Abyste byly milé čtenářky v obraze z jedné dermatologické studie vyplynulo, že vrásky se začínají tvořit od věku 22 let.)

Hlavou mi v ten moment proběhla celá škála slov. Botox, krémy proti vráskám, lifting. Začala se mě zmocňovat lehká panika z pocitu, že se blíží doba, kdy budu mít nejlepší léta za sebou a já se ještě ani nepřiblížila do poloviny svého seznamu věcí, které chci stihnout, než se definitivně zařadím do kategorie s ostatními třicátnicemi. Shodou okolností ten den běžel v televizi film „Přes noc třicítkou“. Rozčileně jsem koukala na jeho název v televizním programu a nasupeně si myslela, „kdo by sakra chtěl, aby mu bylo třicet, vždyť co se děje po třicítce?“

Když jsem se trochu vzpamatovala a byla schopna znovu racionálně uvažovat, začala jsem přemýšlet nad věcmi, které by se měly dělat až když je Vám třicet. Jako například nošení kabelek Birkin od Hermése. Tato ikonické kabelka, kterou v roce 1981 generální ředitel Jean-Louis Dumas navrhl pro Jane Birkin, je celosvětovým symbolem luxusu a zámožnosti. U ženy, která se rozhodne si tuto kabelku koupit je jasné, že ve svém životě něco dokázala a jistě mi dáte za pravdu, že se mezi nimi mnoho dvacátnic nenajde. Tedy za předpokladu, že nejste Paris Hilton, nebo jedna ze sester Olsenových. Stejně tak nošení více karátových diamantů může působit před třicátým rokem lehce vulgárně. A pak pravé perly, můžou ty vůbec vypadat dobře před třicítkou?

Na jednom z meetingů od Bobbi Brown zmínil Eduardo Ferreira myšlenku, že ženy nestárnou, jen se stávají více vintage. I přes to všechno jsem také začala horečně přemýšlet nad nejlepší prevencí a o celé škále krémů proti vráskám. Rozvzpomínala jsem se, který krém měl nejlepší recenzi v časopise a který byl naopak nejvíce vychvalovaný na internetu. Začala si tedy shromažďovat informace, abych vybrala ten nejlepší a nejúčinnější. Pár typů zatím mám, ale i tak Vás, milé čtenářky, požádám o radu. Máte zkušenosti s krémy proti vráskám? Pokud ano, který byste mi doporučily?

Zdroj: weheartit,com

xx B

6 comments:

  1. Já jakožto stárnoucí a vrásčitá Ti můžu doporučit sérum od Estée Lauder Perfectionist CP+ , jedna z věcí, po které jsem opravdu viděla výsledky.

    ReplyDelete
  2. krémy proti vráskám jsou podle mého v tak mladém věku blbina. akorát se pokožka zatěžuje hutnými séry. za mě hydratovat, hydratovat, hydratovat, udržovat pokožku pružnou a vrásky začít kosmeticky řešit až kolem pětatřiceti :)

    ReplyDelete
  3. nase telo prestava vyrabat kolagen,cim sme starsi.a ten pomaha udrziavat pokozku v dobrom stave,takze si najdi niekde na nete o kolagenovom gele ;)

    ReplyDelete
  4. presne jak pise vyse anonymni, ma se hlavne hydratovat

    ReplyDelete
  5. Nechceš s tím krémem trochu počkat až budeš opravdu starší a pak bude vidět účinek ? Určitě nevypadáš staře kvůli jedné malé vrásce :)

    ReplyDelete
  6. je mi 24 let a preventivně krémy proti vráskám používám... Dporučuji ti noční krém od Alverde (dm) Goji Berry Anti Aging. Je pro kategori 30 let, ale mě tak moc vyhovuje, že se ho nevzdám :)stojí asi 70kč..

    http://d32dq8khacxhzy.cloudfront.net/contentimgs/orig/610828.jpg

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...