Tuesday, September 18, 2012

WHAT WE WORE: BRUNCH TIME


"Instead of England's early Sunday dinner, a postchurch ordeal of heavy meats and savory pies, why not a new meal, served around noon, that starts with tea or coffee, marmalade and other breakfast fixtures before moving along to the heavier fare? By eliminating the need to get up early on Sunday, brunch would make life brighter for Saturday-night carousers. It would promote human happiness in other ways as well. Brunch is cheerful, sociable and inciting. It is talk-compelling. It puts you in a good temper, it makes you satisfied with yourself and your fellow beings, it sweeps away the worries and cobwebs of the week."
- Guy Beringer, "Brunch: A Plea," Hunter's Weekly, 1895

Now when you finished reading this quotation from 1895 could you imagine somebody who doesn't love brunch? (Especially since that time when booze is important part of it!) It's our little tradition for this time of the year when summer is slowly changing into the fall and first leaves on the trees start getting those fallish colours to choose Sunday and enjoy great, long brunch. This time in order to make it more sociable we decided to invite Sofia as well. Which was wonderfull idea.

Three girls talking fashion (and everything else of course), sharing great meal that's as great as sunday can get. Which is why we were leaving our brunch spot in the afternoon. Brunch is some sort of the challenge in clothes as well. It always makes us to combinate strange things like classy sweatshirts and sneakers, bijou is also on the list.

"There are very few things this New Yorker loves as much as Sunday brunch. You can sleep until noon and still get eggs anywhere in the city, alcohol is often included with the meal, and Sunday is the one day a week you get the single woman's sports pages: the New York Times wedding section."
-Carrie Bradshaw

---
"Místo anglické časné nedělní večeře, neboli utrpení po návštěvě kostela v podobě těžkých mas a slaných koláčů, proč nevytvořit úplně nové jídlo, servírované kolem poledne, které začne kávou nebo čajem, marmeládou a ostatními snídaňovými nezbytnostmi, než se přesuneme k něčemu těžšímu? Tím, že eliminujeme potřebu v neděli brzy vstávat, brunch udělá život o mnoho krásnější pro všechny ty, kdo si rádi užívají sobotní noci ve víru města. A zvýšilo by to lidské štěstí i v jiných ohledech. Brunch je veselý, přátelský a podněcující. Vyžaduje si rozhovor. Uvede vás do dobré nálady, díky němu budete spokojeni nejen se sebou, ale i s ostatními, odežene všechny starosti a chmury z celého týdne"
- Guy Beringer, "Brunch: A Plea," Hunter's Weekly, 1895

A teď, když jste si přečetli tenhle výňatek z roku 1895, povězte nám, kdo by mohl nemít rád brunch. (Obzvláště od té doby, co americká zlatá mládež zavedla jako jeho neopomenutelnou součást skleničku šampaňského!). Je to už naší tradicí, když se léto přehoupává v podzim, vybrat si jeden krásný víkend a zasednout ke stolku v Amandine, abychom si tam brunch také vychutnaly. Ve jménu toho, že brunch má být společenský, jsme pozvaly ještě Sofii, což se ukázalo jako skvělý nápad.

Není nic lepšího, když se v takové veselé trojici ponoříte do debat, dobrého jídla a u toho vás ještě obklopuje tak neuvěřitelně příjemné prostředí jako je v Amandine! To se vám pak snadno stane, stejně jako nám, že z brunche odcházíte až v odpoledních hodinách. Brunch je pro nás vždycky také určitou výzvou, co se oblečení týče, to totiž dostáváme chuť na zvláštní kombinace jako jsou svetříky a plátěné tenisky, dokonce i trocha té bižu se na brunch hodí. Vlastně cokoli, hlavně musí být oblečení pohodlné, protože takový den by měl být především líný a příjemný.

"Jen jen několik málo věcí, které newyorčané milují tolik jako nedělní brunch. Můžete spát až do poledne a stále dostat vajíčka kdekoli ve městě, alkohol je obvykle součástí jídla, neděle je navíc také dnem, když můžete v novinách dostat sportovní rubriku každé ženy: Svatební sekci New York Times."
-Carrie Bradshaw



Wearing: Ralph Lauren sweatshirt, Benetton blouse, Ray-ban sunglasses, Calvin Klein trousers, Converse sneakers, Zara jacket, Guess watch, Bobbi Brown lipstick
Wearing: Vintage cashmere sweatshirt, H&M top, Mango jeans, City Line sneakers, Longchamp bag, DKNY watches, bijou




















Collage by thestylab.com, photos via weheartit.com

Kisses A and B


8 comments:

  1. Abny, máš neuvěřitelně krásnou postavu! Jak se ti taková změna podařila? :)
    Poděl se s námi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju :) O svoje tipy se na blogu dělím každý pátek ;)

      Delete
    2. Tak děkuji :)
      Ono není poznat, které z vás jsou to poznatky a rady :)

      Delete
  2. Taky musím někdy zajít na brunch, protože už jen to vaše vyprávění o něm mě navnadilo! Moc vám to všem sluší; A. ta růžová, B. zas červená a Sofii čistě bílá v kombinaci s červenou rtěnkou! Super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujeme. Určitě, podzim k tomu zvlášť vybízí. Pokud můžeme radit, tak Amandine je rozhodně výborná :)

      Delete
  3. Slečny... nemám slov, jste dokonalé! Miluju každý váš článek a těším se, až maminka vyzkouší recepty od vás :D já bohužel to kuchařské nadání opravdu nemám :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujeme mockrát! A s vařením bych neházela flintu do žita, některé úžasné kuchařky v naší rodinně nesáhly na vařečku až do svých pětadvaceti! :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...