Sunday, September 30, 2012

TRAVEL INSPIRATION: NUREMBERG PART 2


Problém se všemi jednodenními výlety je ten, že když oběd předělí den napůl, najednou si připadáte, že máte na všechno strašně moc času. Ona pravda je taková, že na všechno strašně málo času máte, protože vidět a zažít město za jeden den je nadlidský výkon. Nicméně, pokud si chcete zajistit, že toho z Norimberku uvidíte přecijen o chlup víc, půjčte si kolo, jde to tady téměř na každém rohu a systém je stejný jako třeba v Londýně nebo Paříži.

Nenechte se ovšem příliš unést a vyšetřete si dostatečný čas na prohlídku, Germanisches Nationalmuseum, což je Norimberská nutnost. Jsou tu samozřejmě i jiná muzea - třeba to moderního umění a spoustu dalších výstav a míst, co stojí za vidění, ale já už se k večeru chtěla jen flákat, učinit za dost povinnosti ochutnat místní speciality (podělit se o preclík) a také něco né tolik tradičního (vždycky je dobré mít sebou někoho, komu nevadí, že z frozen yoghurtu, který jste tolik chtěly, si nakonec dáte jen pár lžiček), poslat pohledy, nakoupit slavné norimberské perníčky jako dárek pro rodinu a být trochu nostalgická z faktu, že zbývá jen pár hodin do doby, kdy bude čas dát Norimberku 'Tschüss!'.














Kisses A.

8 comments:

  1. pěkný fotky, už se tam těším!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nedivím se ti, nám se vůbec večer nechtělo odjet.

      Delete
  2. Nádherné fotky, nádherný článek :)

    ReplyDelete
  3. podle fotek to spíš vypadá na týdenní výlet :D. Vážně pěkný!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To bude tím, že jak neprojdu město křížem krážem, tak nejsem spokojená. Proto je také tak málo lidí ochotných se mnou cestovat :D

      Delete
  4. Abny, vím, že se to k tomuto článku nehodí, ale nevěděla jsem, kde se zeptat :)
    Z toho obchodu http://www.drstanek.cz/, který jsi minule zmiňovala si objednáváš co? :) Láká mě tam spousta věcí, ale nějak se nemůžu rozhodnout, když to neznám :)
    Děkuju
    Tina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, odtamtud kupuji pouze chleba, věcem jako koktejly atp. příliš nefandím (i když čas od času si koupím proteinové tyčinky, když potřebuju něco s sebou na cestování). Chleba je skvělý složením a především tím, že je každá porce jednotlivě zabalená, což se hodí třeba do školy.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...