Monday, September 24, 2012

FOODIE TIP: 500


Little break from Fashion week posts today but you can expect another one tommorow. Although this restaurant we are about to reccomend does belong to our 'Fashion week' week as we chose it for dinner before Christian Louboutin presentation.

'Cinquecento', or 500 it's up to you was random find for me. During one late night walk back in the summer I longed for coffee and this place was open. I'm so glad for it! I had sneaking suspicion that except of great coffee and amazing atmosphere they could serve pretty good food as well so we went there and... I was right. We chose our dinner among appetizers since we wanted something light. We ordered home-baked bread as well and by the end of dinner our taste buds were completely satisfied!

---
Dnes menší přestávka ve fashion weekových postech, než v nich budeme zítra směle pokračovat. I když ne tak docela, chtěly jsme vám dát další tip na restauraci a v té jsme vlastně během fashion weeku také jedly!

"Sinkčento", 500, jak chcete, byl nález čistě náhodný a já jsem ráda, že jsem na konci té noční procházky ještě v létě dostala chuť na capuccino. Od té doby jsem B říkala, že tam si musíme zajít na jídlo, protože jsem měla nemalé tušení, že tam budou mít kromě krásného prostředí a výborné kávy také vynikající jídlo a nemýlila jsem se. Zamířily jsme sem na lehkou večeři před Christian Louboutin party, takže jsme si každá vybraly v sekci předkrmy, ale myslím, že naše volba byla dokonalá!


Jak asi napovídá název odvozený od malého roztomilého fiátku, jedná se o podnik zaměřený na italskou kuchyni. Je to k dostání i domácí chléb, který jsme si daly společně k našim předkrmům (i když jsme měly trošku zálusk na bochánky plněné mozzarelou, kterým jsme nakonec odolaly).

Odcházely jsme sice brzo, ale přesvědčené, že tahle návštěva nebyla naší poslední, na menu mají příliš mnoho dobrot, které ještě chceme ochutnat.

Na valech 16, Praha 6; WWW

Pečená červená řepa s rukolou a sýrem
Pečené papriky s rukolou a sýrem
Kisses A and B

9 comments:

  1. vypadá to moc pěkně, mám ráda tenhle "domácí"styl restaurací:) a italská kuchyně...tu bych mohla pořád!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menu tady mají takové to klasické, předkrmy, polévky, pizzy, těstoviny, ale rozhodně to dohání kvalitou a určitě prostředím :)

      Delete
  2. Vypadá to lahodně a zdravě zároveň, hned bych si dala :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  3. Ach, milujem takýto typ reštaurácií! To jedlo vyzerá veľmi lahodne, hneď by som sa zakusla! ;).
    Aj web majú krásny!

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do jejich webu jsme také zamilované, i když nám napoprvé dalo celkem práci najít menu :D

      Delete
  4. Vypadá to moc dobře...:)

    Jen by mě zajímalo jak jste přišly na název "Sinkčento"? Takhle se restaurace jmenuje? Protože italsky se 500 řekne jinak, pokud to mělo být ono :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...