Friday, September 28, 2012
FIT FRIDAY RECIPE: QUINOA AND ADZUKI BEANS SALAD
Jak jsem slibovala, je tu další tip na "balený oběd", tenhle je navíc výborný. Během podzimu vždycky dostanu chuť na luštěniny, což tenhle recept perfektně splňuje, i když z toho nakonec vyjde takový spíše letní pokrm, ale do posledních prosluněných zářijových dní se skvěle hodí, řekla bych.
___________________________________
INGREDIENCE:
40 g quinoy
40 g adzuki fazolí
1 paprika
3 listy salátu
1/2 menšího pomeranče
1 paprička jalapeño (nakládaná, může být i jiný druh)
hrst petrželky
citronová šťáva
kmín, sůl, pepř
lžička olivového oleje
POSTUP: Je to jednoduché. Quinou připravíte podle návodu. Pokud používáte fazole sušené, musíte si je nechat delší dobu namočit, pokud používáte fozole v nálevu z konzervy, máte to jednodušší. Mezitím si na drobné kousky nakrájejte papriku, salát, pomeranč, nasekejte petrželku.Všechnu zeleninu, pomeranč, petrželku, fazole a quinou pak promíchejte, dochuťte solí, peprřem, kmínem, citronovou šťávou a přidejte lžičkou olivového oleje.
Další výraznou výhodou je, že tenhle recept dokonce druhý den chutná ještě lépe než těsně po přípravě.
TIP: Někdy si do salátu ještě přidávám 100 g šmakouna
KCAL: 325
Kisses A.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
luxusní fotka toho jídla :-D já nikdy nevím jak jídlo nafotit, aby vypadalo hezky :-/
ReplyDeleteTo chce trénink, já ho fotím docela často :D
Deletequinou jsem ještě neměla, pořád na ni zvědavě koukám ve zdravé výživě...příště už poletí do košíku:)
ReplyDeleteUrčitě doporučuju, má zajímavou, lehce oříškovou chuť :)
Deletemnaam vypada to užasně
ReplyDeleteNavíc to úžasně i chutná ;)
Delete