Monday, September 10, 2012

FASHION TALK: GENTLEMEN'S QUARTERLY


Thanks to my job I've been meeting lots of suit wearing gentlemen and I started to realize, how important are details and how good it is to invest to the quality. For exemple - cufflinks, this little piece of metal allows you to be really creative as they come in so many different shapes and designs! And there is ton of different parts of classic suit to play with - tie clip, tie, shirt, socks, handkerchief lapel. 

But with something classic is the best way to go. Yes, some men are able to create most amazing combination as we can often see it at Scott Schuman's The Sartorialist, unfortunatelly others fail and we end up looking at man in olive suit with the gold tie (in theory it might look good, in real life it's not the match). I even had hard time traing not to laugh several times.

And please, please make sure that suit fits you really well! 
---
V poslední době, kdy komunikaci s muži, převážně tzv. "kravaťáky",  mám na denním pořádku si začínám uvědomovat, jak záleží na detailech a že investovat do kvality je velmi důležité. Jako například, manžetové knoflíčky, u kterých se dá popustit uzda fantazie, protože se vyrábí v nepřeberném množství tvarů, barev a velikostí. Jsou i další části oblečení, se kterými si člověk v obleku může vyhrát - spona na kravatu, kravata sama o sobě, košile, ponožky, kapesníček do klopy. 

Pak jsou ovšem části oblečení, které by měly být od přehnané kreativity zproštěny a to je oblek sám o sobě. Ano, jsou muži, kteří kombinaci výstředního obleku zvládnou, ale moc jich není, tu hrstku pravidelně vídáme  jen na blogu Scotta Schumana. V opačném případě, jsme vystaveni pohledu na olivový oblek (nejlépe se vzorem) v kombinaci se zlatou kravatou a máme co dělat, abychom se nerozesmáli (ono to může v teorii znít slibně, ovšem realita bývá poněkud jiná). 

A pánové, prosím, dejte si pozor, aby oblek vždy perfektně padl ;)






Casual look is important as well, if you don't know, where to go for inspo, buy the GQ magazine/
Neformální oblečení je také důležité, pokud nevíte kam pro inspiraci navrhuji si zakoupit časopis GQ
zdroj: GQ.com
xx B

2 comments:

  1. Miluji skvěle padnoucí obleky na mužích,kterým sluší, je to úžasné.. a ten kapesníček není do klopy ale do lišty - nebo taky jinak, do lištové kapsy -;)

    ReplyDelete
  2. Kromě GQ by se taky pánové mohli inspirovat u seriálového Chucka Basse... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...