Tuesday, September 4, 2012

FASHION TALK: SEPTEMBER



There is more than thousands reasons to love fall. We sure do! We love cozy wool sweatshirts, leather jackets, always stylish trenchcoats. And we love all the colors of leafs, long walks in the beautiful a bit misty days and huge mugs of café latté or tea afterwards. In the fall everyone may feel like he is part of Tommy Hilfiger campaign.
---
Existuje víc než milión důvodů milovat podzim a je to také naše nejoblíbenější období v roce. Pro začátek k tomu máme ty předvídatelné důvody jako jsou úžasně pohodlné vlněné svetry, barevné pašmíny, kožené bundy, vždycky stylové trenčkoty, kozačky a holinky, ty nejstylovější pokrývky hlavy a spousty rukavic. Ale ze všeho nejvíc milujeme, když tohle všechno můžeme nosit na procházkách za těch dní, kdy je sluníčko, ale přesto se všechno tak trošku rozplývá v lehkém mlžném oparu a na zemi už se prohání spadané listí, ve kterém můžete courat nohy, nasávat atmosféru a připadat si, že patříte do podzimní kampaně Tommyho Hilfigera. A pak, když už je vám moc zima, vždycky se najde nějaká pohodlná kavárna s velkým hrnkem latté nebo čaje.

Je tolik věcí, které nejradši děláme na podzim. Za okny se to sice ještě trošku tváří jako léto, ale podzim už se pomalu blíží, je to cítit ve vzduchu. V tomhle období má všechno takový nostalgický rozměr, filmy, knížky, dokonce i příprava kávy do termohrnku, což mě přivádí k myšlence, že bychom ty naše, s vyměnitelnými vnitřky, měly také nějak vhodně, podzimně převléknout.

S příchodem podzimu je samozřejmě spojena také změna v našich šatnících. Kdo z vás si ještě pamatuje, jak jsme vždycky museli na první školní den mít nové oblečení (tak a nostalgie už je tady, to netrvalo moc dlouho). Podzim je klasik, proto se nemusíme bát do podzimních kousků trochu investovat. Kvalitní kožená bunda nebo klasický trenčkot se bude hodit vždycky a do kašmírové pašmíny se budete balit roky. Letos se nemůžeme dočkat jeho barevné palety plných zemitých tónů, hnědé a vínové, tmavých a plných tónů zelené a modré, zbývá tu i trošku místa pro třešňovou červenou a já myslím, že si oči nás všech po té pastelové záplavě, které jsme, my osobně, nikdy opravdu nepropadly, odpočinou. Přepásané siluety jsou další věc, které se nemůžeme dočkat. A když nás bude tohle všechno nudit, není nic jednoduššího, než sáhnout po leopardím vzoru. Jen si nesmíme zapomenout na hlavu nasadit tu správnou pokrývku!

A co si přát víc než ten nejkrásnější, nestylovější a nejnostalgičtější podzim!

Curtesy of © 2011 Tommy Hilfiger Licensing, LLC
Burberry Prorsum, photo via style.com
Burberry Prorsum, photo via style.com
Photo via weheartit.com

Photo via weheartit.com
Photo via weheartit.com
   Zajímalo by nás: Jaký je váš nejoblíbenější podzimní film, parfém, kus oblečení, nápoj a knížka?

Kisses A and B

4 comments:

  1. U filmu si nejsem tak jistá, svoje oblíbené můžu vidět v jakémkoli ročním období.
    Parfém ale vím, určitě Moment de Bonheur z Yves Rocher.
    U oblečení mám taky jasno - šedé kratší sáčko ke kterému se skvěle hodí pletené barevné šály.
    U nápoje jsem musela chvíli přemýšlet, ale nejspíš bylinkový čaj s pampeliškovým medem.
    S knížkami to mám stejné jako s filmy, ale momentálně mě docela uchvátila trilogie Hunger games, takže pro letošní podzim to bude asi ta. :)

    ReplyDelete
  2. Podzimní film nejoblíbenější nemám, ale teď jsem naposledy viděla a hodně se mi zalíbil film Talisman. Z parfémů to je asi Loverdose od Dieselu, kus oblečení je rozhodně šátek, nebo šála, z nápojů je to buď vanilkové latté nebo horký zelený čas s medem a mlékem a knihu asi taky nemám žádnou podzimní nejoblíbenější, ale chystám si teď přečíst Díky za vzpomínky od Cecelie Ahern :)

    ReplyDelete
  3. určitě Podzim v New Yorku, pouštím si ho už v srpnu abych se hezky naladila (stejně jako v listopadu lásku nebeskou:D) podzimní nápoj je Yogi tea, ten dobře poslouží i v zimě a z oblečení je to jednoznačně trenčkot. Nejsem absolutně letní člověk, takže se na podzim moc těším:)

    ReplyDelete
  4. Krásný článek! Podzim je pro mne beztak nej ročním obdobím.

    Film je jasný - Listopadová romance s Keanu Reevesem. KRásný chlap, krásný příběh.

    Parfém Nina Ricci Love in Paris. Je to spíš zimní parfém, ale na podzim si ho nemohu odpustit také.

    S kusem oblečení to bude náročnější. Jsem milovnice šátků a šál, balóňáků ale i kožených bundiček. Rozhodně jsou na mám wishlistu teď jedny boyfriend jeansy.

    Nápoj klasika - jablečný čaj se skořicí nebo jasmínový čaj.

    A kniha snad moje nejmilejší Poslední kabriolet od Anotna Myrera.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...