Thursday, August 23, 2012

TRAVEL INSPIRATION: KRUMLOV DAY #2

Velmi moudrý text na jedněch z hotelových dveří.

Strom isn't very best welcome into holiday morning that's why we decided to spent it in the cosy café close to our hotel reading newspapers. Weather grew wiser later so we continued we our exploration of the city and went to the beautiful church. Eventually it turned out to be to hot and wearing long trousers became unbearable. We popped into hotel, changed and continued with visit to castle.

I admire Masguarade ball room very much and I yearned to see it again. Later I spotted advertisement for exhibition in castle complex. How could I miss it? Of course I didn't.

---
Když se na dovolené probudíte do bouřky, můžete započít s panikou, nebo se ještě chvilku povalovat v posteli, říkat si, že je dobře, že většina dnešního programu zahrnuje aktivity uvnitř, a být spokojený, protože je dovolená a ona ta bouřka přeci skončí! Taky že ano. Zanechá po sobě sice chladné ráno, ale to zase poskytuje perfektní výmluvu nakoupit denní tisk a prosedět další hodinku v kavárně při latté. Tak by se dalo popsat naše druhé krumlovské ráno. Když se počasí konečně umoudřilo, ještě jsme se vydaly na prohlídku místního kostela, než začalo být příliš vedro na naše provizorní bouřkové oblečení a my se utíkaly převléct a těšily se na zámek.

Strašně ráda chodím na zámky. Také strašně ráda předvádím své znalosti architektonických slohů a nutím toho, kdo má to (ne)štěstí mě doprovázet bedlivě naslouchat (Děkuji, Terezko!). Rozhodly jsme se absolvovat I. návštěvní okruh, protože jsem toužila znovu vidět Maškarní sál. Jestli jste někdy v Krumlově byly, asi víte, proč je zrovna tahle místnost mým favoritem. A pak samozřejmě komnaty "fraucimóru", na které jsem natěšená při návštěvě každého zámku.

Dále se projevila moje slabost - jak zahlédnu poutač na nějakou výstavu, musím ji vidět. Takhle jsme se dostaly i na výstavu Miroslava Párala. Samozřejmě jsme se do hotelu dostaly večer neuvěřitelně znavené a to nás ještě čekaly plány na večer, o těch zase příště.















Kisses A.

5 comments:

  1. Krásný text z hotelových dveří. Mimochodem, má slečna T. také svůj blog?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chvilku jeden psala, ale rozhodla se přestat.

      Delete
  2. Abny, moc se mi posty z Krumlova líbí. Je to takové uvolněné, hezky se to čte (i v angličtině:)) Chci se zeptat, Ty při práci ještě studuješ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju mockrát. Ano, od podzimu na Karlově Univerzitě.

      Delete
    2. a co budeš studovat za obor?:-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...